XL sector pay easyJet is een feit!

23 sep. 2016

Naar aanleiding van de constructieve bijeenkomst die de VNC afgelopen dinsdag heeft gehad met het management van easyJet, heeft easyJet gehoor gegeven aan ons verzoek om XL sector pay in te voeren voor de cabinebemanningsamenstelling in Amsterdam. Bovendien is er sprake van terugwerkende kracht!
Dit betekent dat voor XL sectoren (sectoren met een zogenaamde circle distantie van 1501nm of meer) 2.5 van het nominale sector bedrag betaald zal worden. Op dit moment wordt er overlegd met de instantie die de salarissen uitbetaald over deze wijziging en om te zorgen dat jullie deze betaling over de afgelopen maanden nog krijgen. Er is dus sprake van terugwerkende kracht. Over hoeveel maanden dat zal zijn heeft easyJet nog geen duidelijkheid over gegeven.

Mooi resultaat
De VNC is erg blij met dit resultaat. Het cabinepersoneel van easyJet is een super gemotiveerde groep die ervoor zorgt dat de veiligheid en de service aan de passagiers is gewaarborgd. Het is dan ook een zeer terechte zaak dat nu ook de betaling voor de XL sectoren goed geregeld is.

Het VNC bestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA