• home
  • Actueel
  • Word jij ons kandidaat-bestuurslid voor het Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel?

Word jij ons kandidaat-bestuurslid voor het Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel?

7 jan. 2020
Wij vinden een goed pensioen voor jullie heel belangrijk en daarmee ook een goede VNC vertegenwoordiging in het bestuur van de Stichting Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel. Daarom zijn we op zoek naar een kandidaat-bestuurslid! Heb jij interesse in pensioenen en in een opleiding tot Niet-uitvoerend bestuurder? Dan spreken we je graag zodat we samen kunnen besluiten of er een voordracht uitrolt.

Het gaat om een functie die in alle deeltijdpercentages kan worden uitgevoerd. De tijdsbesteding van een opleidingsplaats is ongeveer één dag in de week, je wordt hiervoor vrijgespeeld van je KLM werkzaamheden als cabinepersoneel.

De uitdagingen
De functie biedt veel uitdagingen en een goede samenwerking, denk aan verantwoord beleggen, inzicht in (pensioen)wet- en regelgeving en bestuurservaring opdoen. Jouw primaire taak is toezicht houden op de Uitvoerend bestuurders, daarnaast ben je onderdeel van het Algemeen Bestuur en hou je je bezig met algemeen bestuurlijke zaken. Wij vragen aantoonbare interesse in pensioenzaken en één van de drie genoemde expertisegebieden.

Je krijgt een opleiding
Werknemersorganisaties zoals de VNC mogen een lid voordragen voor een opleidingsplaats om zo de belangen voor het korps goed te vertegenwoordigen. Je volgt dan een eenjarige opleiding tot Deskundigheidsniveau A (klik hier) met als doel benoemd te worden tot Niet-uitvoerend bestuurslid van het KLM Cabinefonds. Om praktijkervaring op te doen, mag je daarnaast toehoorder bij bestuursvergaderingen zijn.

Met wie werk je samen?
Het algemeen bestuur van de Stichting Pensioenfonds bestaat uit tien leden: een onafhankelijke voorzitter, drie externe uitvoerende bestuursleden en zes niet-uitvoerende bestuursleden waarvan drie namens de werknemersorganisaties.
 
Per zetel is er speciale vakkundigheid nodig op minimaal een van de onderstaande zaken:
1. Balans- en vermogensbeheer
2. Riskmanagement
3. Pensioenuitvoering/-juridisch en communicatie
 
Procedure
Voor je aan de opleiding kunt beginnen voer je een geschiktheidsgesprek met enkele collega’s uit het fondsbestuur en stemmen cabine-collega’s in de centrale KLM Ondernemingsraad over jouw geschiktheid. Vervolgens stuurt de VNC een onderbouwd verzoek aan het KLM Cabinefonds om je als houder van de opleidingsplaats te accepteren.

Lijkt het je interessant of wil je vrijblijvend meer informatie? Bel ons op 020 5020480 of mail naar secretariaat@vnconline.nl.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA