• home
  • Actueel
  • Word jij ons kandidaat-bestuurslid voor het Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel?

Word jij ons kandidaat-bestuurslid voor het Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel?

12 feb. 2019
De VNC vindt het belangrijk dat haar leden goed vertegenwoordigd zijn in het bestuur van de Stichting Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel. Ook dit fonds vindt dat van belang en vraagt ons om bestuurskandidaten. Heb jij ervaring op pensioengebied? Dan vinden wij het fijn als jij je bij ons aanmeldt en we samen kunnen besluiten of er een voordracht uitrolt.

Het gaat hier om een nevenfunctie die in alle deeltijdpercentages kan worden uitgevoerd. De tijdsbesteding voor niet-uitvoerende bestuursleden is ongeveer één dag in de week.

Hoe zit het bestuur in elkaar?
Het algemeen bestuur van de Stichting Pensioenfonds bestaat uit tien leden: een onafhankelijke voorzitter, drie externe uitvoerende bestuursleden en zes niet-uitvoerende bestuursleden. Van die laatste zes (niet-uitvoerende) zetels zijn er drie voor de werknemersorganisaties. Per zetel is er speciale vakkundigheid nodig op minimaal een van de onderstaande zaken:
  
1.
Balans- en vermogensbeheer
2.
Riskmanagement
3.
Pensioenuitvoering/-juridisch en communicatie

Het nieuwe bestuur begint zijn zittingstermijn op 1 juli 2019 en wordt voor een periode van vier jaar geïnstalleerd. Bestuursleden kunnen maximaal twee keer worden herbenoemd.

Procedure
De nieuwe bestuurders zullen worden benoemd door het cabinedeel van de KLM Ondernemingsraad (OR). Voorafgaand zal door de benoemingscommissie van het bestuur een gesprek worden gevoerd met de kandidaten om hun geschiktheid te beoordelen.

Functieprofiel
Naast algemeen bestuurlijke zaken is de functie van niet-uitvoerend bestuurder om toezicht te houden op de manier waarop de uitvoerend bestuursleden beleid tot uitvoering brengen. Aantoonbare ervaring met pensioenzaken en met één van de drie eerder benoemde expertisegebieden is wat wordt gevraagd. De functie heeft ook veel te bieden qua uitdagingen en samenwerking.

Leden die geïnteresseerd zijn kunnen voor meer informatie contact opnemen met de VNC via secretariaat@vnconline.nl.

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA