• home
  • Actueel
  • Witte rook voor vijfjaarscontracten KLC die binnenkort aflopen

Witte rook voor vijfjaarscontracten KLC die binnenkort aflopen

29 jan. 2021
Zojuist is bekend geworden dat KLC de vijfjaarscontracten die in mei aflopen om zal zetten naar contracten voor onbepaalde tijd. Vanzelfsprekend is het KLC Sectiebestuur content met dit nieuws.

Zoals wij gisteren al schreven (klik hier voor het artikel ) staat er in onze cao duidelijk beschreven onder welke omstandigheden een vijfjaarscontract wel of niet verlengd dient te worden. Concreet betekent dit dat de CA´s wiens contract in mei afloopt net geïnformeerd zijn. Voor de contracten die verder in het jaar aflopen streeft KLC er, in lijn met de cao, naar om de betreffende CA´s 3 maanden voor afloop van het contract te informeren.

Tijdens ons overleg vandaag met KLC is door beide partijen herbevestigd dat de tekst in de cao leidend is. Eventuele detachering staat hier los van en dient hoe dan ook bovenop het personeelsbestand van KLC te komen. We zijn tevreden over het feit dat we hierin nu op één lijn zitten met KLC. Het neemt hopelijk ook enigszins de onrust bij de betreffende CA´s weg, nu er (juridische) duidelijkheid is over dit onderwerp en daarmee aflopende contracten kunnen worden omgezet.

KLC Sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA