• home
  • Actueel
  • Winstuitkering 2019 KLC volledig uitbetaald in mei 2021

Winstuitkering 2019 KLC volledig uitbetaald in mei 2021

29 mrt. 2021
Zoals wellicht bekend heeft VNC vorige maand met KLC een akkoord bereikt over de uitbetaling van de winstuitkering (WDR) van 2019 in twee termijnen. De eerste helft daarvan zou zo spoedig mogelijk uitbetaald worden en de tweede helft in oktober 2021. Vrijdag is overeengekomen dat de WDR 2019 niet in twee termijnen, maar in één keer geheel wordt uitbetaald en wel in mei 2021.
 
Zoals gezegd zou, vanuit de initiële afspraak, de eerste helft zo spoedig mogelijk uitbetaald worden. KLC heeft gekeken naar wat er op de kortst mogelijke termijn haalbaar was en is daarin afhankelijk van HR. Gedurende deze inventarisatie veranderde de situatie en deed KLC het voorstel om de volledige WDR uit te keren in juni 2021. Dit is gecommuniceerd naar jullie, waarbij werd aangegeven dat de VNC zich hier nog over zou beraden.
 
Deze week heeft KLC ons het voorstel gedaan om niet in juni 2021, maar in mei 2021 de volledige winstuitkering uit te betalen. De VNC heeft nog wel het verzoek neergelegd of de uitbetaling nog verder vervroegd kon worden naar april. Helaas bleek dit niet haalbaar, maar wij zien uiteraard ook het voordeel van uitbetaling in één keer; de tweede helft van het bedrag wordt immers vijf maanden eerder op de rekening gestort.
De VNC heeft derhalve besloten akkoord te gaan met het voorstel en ziet toe op een uitbetaling op 28 mei, gelijktijdig met het salaris van die maand.
 
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit stuk horen we dat uiteraard graag.
 
KLC Sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA