Wie is jouw KLM cao-team?

18 dec. 2014

Vandaag is de aftrap van de cao-onderhandelingen met KLM. Voorlopig zijn we de komende twee dagen als jouw onderhandelingsdelegatie op pad met jullie wensen die in de voorstellenbrief aan KLM kenbaar zijn gemaakt. Misschien ken je ons al - we zijn op de woordvoerder na allemaal
Vandaag is de aftrap van de cao-onderhandelingen met KLM. Voorlopig zijn we de komende twee dagen als jouw onderhandelingsdelegatie op pad met jullie wensen die in de voorstellenbrief aan KLM kenbaar zijn gemaakt.


Misschien ken je ons al - we zijn op de woordvoerder na allemaal vliegende collega's - maar misschien hebben we nooit met elkaar gevlogen noch kennisgemaakt. Daarom stellen we ons als onderhandelingsdelegatie graag even kort aan je voor.

De VNC onderhandelingsdelegatie bestaat uit de volgende collega's en een woordvoerder. Als je op onze foto's klikt, krijg je wat meer informatie.

VNC grootste bond bij KLM
Tijdens de cao-onderhandelingen zitten we 'multilateraal' aan tafel. Dat wil zeggen dat er negen bonden namens de werknemers van KLM met het bedrijf onderhandelen. De bonden vertegenwoordigen het personeel van de zogeheten domeinen grond, cockpit en cabine. De VNC is veruit de grootste bond met dus de meeste leden. Als grootste bond hebben we de meeste leden te vertegenwoordigen en zijn we dan ook met een grote delegatie aanwezig.

Het is een tafel met veel spelers en daarmee veel verschillende meningen, wat het overleg soms niet makkelijker maakt. Maar tot op heden zijn we er altijd uitgekomen. De VNC doet al mee sinds 1946 en heeft dus een lange en onderhandelingshistorie en heeft altijd haar verantwoordelijkheid genomen voor een goede cao van cabinepersoneel.

Vertrouwen en meedenken
We maken ons hard voor werkgelegenheid en goede arbeidsvoorwaarden van onze cabinecollega's. Dat wordt een pittige klus maar we zijn goed geconcentreerd op wat komen gaat. We hebben als bestuurders het vertrouwen van de leden gekregen en dat gestelde vertrouwen willen we uiteraard (weer) waarmaken. Daarnaast doen we er alles aan om zo helder mogelijk naar jullie te communiceren over wat er speelt.

Tot slot vragen we naast jullie vertrouwen om mee te blijven denken: samen sterk!

KLM sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA