• home
  • Actueel
  • Wet Werk en Zekerheid onderwerp bij transavia.com

Wet Werk en Zekerheid onderwerp bij transavia.com

4 sep. 2014

De VNC heeft gisteren een werkgroepoverleg gehad met transavia.com over de Wet Werk en Zekerheid. Deze wet stelt een beperking aan het aantal tijdelijke contracten dat een werknemer mag hebben. Op dit moment zijn we uitvoerig de verschillende mogelijkheden en consequenties aan het
De VNC heeft gisteren een werkgroepoverleg gehad met transavia.com over de Wet Werk en Zekerheid. Deze wet stelt een beperking aan het aantal tijdelijke contracten dat een werknemer mag hebben. Op dit moment zijn we uitvoerig de verschillende mogelijkheden en consequenties aan het onderzoeken.


 De VNC heeft in haar CAO voorstellenbrief in mei 2013 al aangegeven dat een Cabin Attendant de mogelijkheid moet krijgen om CA te blijven. Iedereen moet de keuze hebben om Purser te willen worden of niet. De VNC wil af van het principe 'Up or Out' dat transavia.com hanteert. Hierbij kan je alleen als Purser onder een vast contract blijven vliegen, anders rest een oproepkrachtcontract of geen contract.

Dit scenario, waarbij medewerkers CA kunnen blijven, behoort tot één van de mogelijkheden die we nu aan het onderzoeken zijn en waar de VNC zich ook hard voor maakt. Overigens staat transavia.com hier positief tegenover.

Pensioenoverleg
Vandaag heeft de VNC een pensioenoverleg met transavia.com gehad. Voor 2015 moeten er pensioenafspraken worden gemaakt die passen binnen het fiscale kader. Er zijn verschillende opties die we de komende maanden zullen onderzoeken en uitwerken. Voor het einde van het jaar moet er uiteindelijk een pensioenakkoord liggen.

Hebben jullie nog vragen over deze twee belangrijke onderwerpen of andere zaken die spelen, mail ons dan. Tenslotte: de VNC dat zijn wij: samen sterk!

Sectiebestuur transavia.com

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA