• home
  • Actueel
  • Wel of niet bewilligen bij transavia voor 200%?

Wel of niet bewilligen bij transavia voor 200%?

27 mei 2016

Vandaag is transavia bij de VNC terug gekomen op het onderwerp bewilliging voor geld. Het blijkt namelijk dat door crew tekorten het tot 4 juli moeilijk wordt om de productie rond te krijgen. Met het huidige aantal FTE lukt dit niet. Wanneer hier geen oplossing voor wordt gevonden, kan dit fikse gevolgen hebben.
Er moet productie worden geschrapt of uitbesteed middels wet lease-in, wat betekent dat een toestel mét crew moet worden ingehuurd om onze vluchten uit te voeren. Volgens onze cao is het zelfs ook nog mogelijk dat transavia toegekende VE-verzoeken of vakanties kan intrekken; iets waar de VNC uiteraard geen voorstander van is.

Jouw mening over wel of niet bewilligen tegen 200% telt
transavia heeft de VNC gevraagd toch nog over bewilliging voor geld na te denken. Deze pilot die van 2 juni tot 4 juli 2016 gepland staat, geldt voor zowel deel- als fulltimers.

Omdat de meningen van de leden onderling op dit onderwerp uiteenlopen - en omdat het een tijdelijke aanpassing van de cao betreft - willen we jullie standpunt weten. Het sectiebestuur heeft het bedrijf daarom medegedeeld dat we alleen akkoord kunnen gaan op onze voorwaarden:

* de vergoeding voor het bewilligen voor geld moet 200% zijn ipv 100%

* en meerderheid van de leden moet hun goedkeuring uitspreken.

Wat moet je doen?
Ben je VNC lid: stuur dan voor woensdag 1 juni een mail naar sectiebestuur.transavia@vnconline.nl waarin je aangeeft of je voor of tegen bovenstaand voorstel bent. Als een meerderheid voor is, zal de VNC akkoord gaan met deze tijdelijke bewilliging voor geld die loopt tot 4 juli 2016.

We zullen na 1 juni zo spoedig mogelijk het resultaat bekend maken.

Sectiebestuur transavia

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA