Wel en wee Kist-Crew-Koppeling

1 mrt. 2013

De tweede pilot Kist-Crew-Koppeling loopt inmiddels bijna een maand en heeft nog ruim tien dagen voor de boeg. We krijgen bij de VNC uiteenlopende reacties binnen over het wel en wee van deze proef. Uiteraard willen wij graag jouw bevindingen weten, zo kunnen we deze bij de evaluatie met
De tweede pilot Kist-Crew-Koppeling loopt inmiddels bijna een maand en heeft nog ruim tien dagen voor de boeg. We krijgen bij de VNC uiteenlopende reacties binnen over het wel en wee van deze proef.

Uiteraard willen wij graag jouw bevindingen weten, zo kunnen we deze bij de evaluatie met KLM mee laten wegen. Het is echter ook heel belangrijk dat KLM van jouw verneemt hoe je deze pilot inzake vaste koppeling van kist en crew en/of van cockpit- en cabinebemanning (crew gelijkloop) ervaart. Denk aan zaken als de werkdrukbeleving; functionaliteit en samenwerking cabine-/cockpitpersoneel.

Vul de online enquête in
Neem nu even de tijd om de online vragenlijst van KLM in te vullen, dit mag meerdere keren want je hebt waarschijnlijk verschillende ervaringen. Klik hier om naar de enquête te gaan. De enquête staat open tot 20 maart en is voor alle Europa vliegenden.

Aangepaste vliegurenlimiet
Momenteel worden BIP's op basis van de aangepaste vliegurenlimiet gevlogen. In de uitvoering worden BIP's ook wel opgeknipt tot trips en vooral over die Europaschema's ontvangt de VNC veel vragen. Daar waar in de BIP's bepaalde omlopen niet meer voor komen - zoals 5 om 2 en 6 om 3 - komen die in de opgeknipte BIP's nog wel voor. Overigens is er aan de waardering niets veranderd, dus aan BIP's die zwaarder zijn hangt ook meer reisverlof.

KLM zal de pilot met de VNC en de PAC (Planning en Assignment Commissie van de Groepscommissie) evalueren en ook de Ledenraad moet een uitspraak doen over de resultaten van deze test die nog tot 12 maart loopt. Na die periode vind je opnieuw de reguliere BIP's op basis van de 4,5 uur limiet in het Verzoekensysteem. 

KLM sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA