• home
  • Actueel
  • Weer geen overeenstemming over nieuwe KLC Cao

Weer geen overeenstemming over nieuwe KLC Cao

28 jun. 2013

Vandaag heeft er wederom Cao overleg plaatsgevonden tussen de bonden en KLC. Ook dit overleg heeft helaas niet tot een resultaat geleid. De belangrijkste knelpunten zijn: 1.
Vandaag heeft er wederom Cao overleg plaatsgevonden tussen de bonden en KLC. Ook dit overleg heeft helaas niet tot een resultaat geleid.

De belangrijkste knelpunten zijn:
1. De loonsverhoging; KLC is niet bereid een structurele loonsverhoging te geven.
2. Doorstroom naar KLM; KLC is niet in staat om met de VNC concrete en betere afspraken te maken over de doorstroom van KLC'ers naar KLM. Voor de VNC is dit een belangrijk punt, omdat diverse collega's nu niet doorstromen en dus langer dan 5 jaar werkzaam zijn bij KLC. Wanneer je de CA1 functie vervult ontvang je na 5 jaar geen nieuwe salarisstappen meer.
3. Om de reeds doorgestroomde collega's met een CA1 functie die geen nieuwe salarisstappen meer hebben gemaakt na 5 jaar te compenseren, heeft de VNC voorgesteld om met terugwerkende kracht een aantal salarisschalen (stap 6/7/8) toe te voegen aan het salarisgebouw van de CA1. Een positief punt voor de collega's die 6/7 jaar bij KLC hebben gevlogen en recent zijn doorgestroomd naar KLM. (Collega's die bij KLC de CA1 functie hebben uitgevoerd zijn bij KLM ingeschaald in schaal 5, maar nemen wel de opgebouwde senioriteit mee. Hierdoor staan ze meerdere jaren stil in salaris.) Wanneer het voorstel van de VNC met betrekking tot de extra salarisschalen, met terugwerkende kracht, zal worden overgenomen zou dit kunnen worden gerepareerd. Uiteraard is dit ook een positief punt voor de collega's die momenteel en in de toekomst langer dan 5 jaar bij KLC vliegen.

 

Zorg over seizoenskrachten bij KLM
KLM gaat met ingang van zomer 2014 werken met seizoenskrachten. Dit is alleen om de zomerpiek op te vangen. De VNC denkt dat dit een goede doorstroming van KLC naar KLM kan belemmeren en wil hierover met KLM en KLC goede en harde afspraken maken. Vandaar dat wij ons ook tijdens dit Cao-traject hard maken voor concrete afspraken over jullie doorstroom!

Het betreft een langdurige schorsing op verzoek van KLC. Zodra er een nieuwe Cao onderhandelingsdatum bekend is, zullen wij dit via de bekende mediakanalen aan jullie communiceren.

KLC sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA