Walk out for safety 22 januari aanstaande!

16 jan. 2013

Doe mee aan de 'Walk out for Safety' op dinsdag 22 januari aanstaande op Schiphol Airport. Met al het cabine- en cockpitpersoneel van alle maatschappijen vragen we daar (in uniform!) aandacht voor een veilige werk- en rusttijdenregeling. Het kost je slechts twee uur, maar kan van belang
Doe mee aan de 'Walk out for Safety' op dinsdag 22 januari aanstaande op Schiphol Airport. Met al het cabine- en cockpitpersoneel van alle maatschappijen vragen we daar (in uniform!) aandacht voor een veilige werk- en rusttijdenregeling. Het kost je slechts twee uur, maar kan van belang zijn voor de rest van je vliegcarrière.

We horen dat er nog wel collega's zijn die aarzelen om de actie te ondersteunen uit angst voor represailles. Schroom niet om in uniform aanwezig te zijn: de vliegmaatschappijen zijn op de hoogte van deze actiedag en hebben daar niet negatief op gereageerd.

Dinsdag 22 januari om 09.45 uur in uniform verzamelen bij SheratonSchiphol voor de twee uur durende Walk out for Safety actie.

 

Waarom is de actie belangrijk?
We hebben het al meerdere keren gecommuniceerd maar een werkdag voor vliegend personeel die kan oplopen tot 22 uur is reden genoeg om je tegengeluid te laten horen. Bovendien verhoogt jouw deelname de druk op onze politici. Tot nu toe heeft zich slechts een klein aantal leden aangemeld voor de Walk out for Safety. Met zo weinig deelnemers zal deze actie niet de belangstelling trekken van onze politici en de Europese regelmakers.

Daarom nogmaals de oproep: neem je verantwoordelijkheid en doe mee, het gaat tenslotte om jouw veiligheid en gezondheid!

Door heel Europa
Op meerdere luchthavens in Europa zal een dergelijke actie worden gehouden. In politieke centra als Den Haag en Brussel zal het succes van deze Europees brede actie meewegen in beslissingen omtrent de WRR. Houd er rekening mee dat als de nieuwe wetgeving van kracht wordt:
* Duties van standby plus vliegtijd van 22 uur mogelijk zijn. Dit terwijl de VS dit op "slechts" 16 uur limiteert;
* Roosters mogelijk worden van 14 uur, met daar bovenop een extensie van 1 uur SCD (Subject to Captains discretion);
* De eerste acht uur reservetijd niet meer meegerekend wordt in de werktijd, voordat men aan een vlucht begint;
* 11 uur (tot zelfs 12.30 uur afhankelijk van aanmeldtijd) door de nacht met twee vliegers zonder rust gewoon zijn toegestaan.

Kortom: dit zijn onveilige en daarom onwenselijke veranderingen die ons te wachten staan als we geen actie ondernemen. Kom voor de Walk out for Safety.

Aanmelden
Meld je aan (ook niet leden kunnen meedoen!) via secretariaat@vnconline.nl met je naam en 'Actiedag 22 januari'.

Mocht je echt niet in de gelegenheid zijn om me te doen aan de Walk out for Safety, teken dan de petitie.

VNC bestuur

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA