• home
  • Actueel
  • Vul hem in: de Employee Monitor voor KLM Cabinepersoneel

Vul hem in: de Employee Monitor voor KLM Cabinepersoneel

28 nov. 2017
Deze week ontvangt al het KLM cabinepersoneel een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) ofwel de ‘Employee Monitor’ in de mailbox.
De VNC heeft naar aanleiding van de productiviteitsmaatregel van 2015 (o.a. verlaging van reisverlof met één dag op reizen met zes dagen reisverlof of meer) aangedrongen op een MTO om inzicht te krijgen op de mogelijke effecten van deze maatregel op bijvoorbeeld motivatie en vermoeidheid.
KLM zag in eerste instantie de noodzaak niet voor een dergelijk onderzoek maar is te lange leste akkoord gegaan en zet nu alsnog, uitsluitend voor cabinepersoneel, een enquête uit.

Inmiddels zijn we twee jaar en nogal wat werkdrukverzwarende maatregelen verder en wordt het wellicht lastig om oorzaak en gevolg goed in kaart te brengen. We willen iedereen echter aansporen de enquête wél in te vullen: het is een goede manier om KLM rechtstreeks en anoniem te laten weten wat jij vindt en hoe je de afgelopen periode hebt ervaren op gebied van bijvoorbeeld werkdruk en waardering. Want over de werklusten en -lasten discussiëren op de route bij ontbijt of crewborrel is natuurlijk prima, maar het direct aan de werkgever kunnen melden is nog beter.
Hou je postvak dus in de gaten en ga aan de slag, jouw mening telt!

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA