• home
  • Actueel
  • Vragen KLM leden over -1 CA en over ziek zijn in JV

Vragen KLM leden over -1 CA en over ziek zijn in JV

11 jan. 2017
Wij krijgen vragen van KLM leden over de -1 CA maatregel en de start van cao-onderhandelingen. KLM kan op haar Nieuwsapp wel de verwachting uiten dat  “er na overeenstemming over pensioenen zo snel mogelijk cao-overleg zal starten” maar de VNC heeft heel duidelijk en bij herhaling haar boodschap richting KLM verkondigd. En die luidt: eerst de -1 CA maatregel stoppen zodat er daarna eerlijke cao-onderhandelingen kunnen komen zonder voorwaarden vooraf!    
  Binnenkort wordt ook de uitspraak verwacht over de rechtszaak tegen KLM aangaande het geschil over de -1 CA maatregel. De KLM Ondernemingsraad (OR) bracht dat half december mede namens de Groepscommissie 31 voor de rechter omdat men adviesrecht meent te hebben, maar de -1 CA maatregel is nooit aan de OR voorgelegd en eenzijdig door KLM ingevoerd. Zodra er nieuws is, laten we dat uiteraard weten.
 
Ziek in Jaarlijks verlof en dan?
Ook komen er de laatste tijd opvallend veel  vragen binnen over ziekte tijdens Jaarlijks Verlof (JV)  en de afspraken die daarover met KLM  zijn gemaakt. Het blijkt dat die afspraken niet altijd goed worden nageleefd of dat men niet helemaal op de hoogte is van de regels. Voor alle duidelijkheid herhalen we het dus nog maar een keer:  als je ziek bent in JV beslis je ZELF over het al dan niet kunnen genieten van jouw JV tijdens ziekte. Een UM mag dat dus niet voor jou beslissen. Kortom: ben je ziek en niet in staat van je JV dagen te genieten, dan krijg je die JV dagen terug. Dat is de afspraak die KLM met de VNC heeft afgesproken en daar dienen alle partijen zich aan te houden.
Mocht je vragen hebben over dit onderwerp of heb je problemen ondervonden, aarzel dan niet je bij ons te melden.
KLM sectiebestuur
Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden, jouw toekomst en jouw pensioen! Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA