Vraag drie weken zomerverlof aan!

29 sep. 2015

In de afgelopen dagen hebben wij van veel leden vragen gehad over de "wijziging van het zomerverlof". KLC wilde in eerste instantie namelijk dat je nog maar twee weken zomerverlof kon opnemen in plaats van de gebruikelijke drie weken. In het laatste nieuwsbericht omtrent het cabine overleg geven wij hier al uitleg over.
Wil je drie weken zomerverlof dan heb jij het recht om deze keuze kenbaar te maken aan het bedrijf. KLC heeft de VNC hierin gelijk gegeven en aangegeven zoveel mogelijk verzoeken te gaan honoreren. Door het onveranderde biedformulier op de portal blijft echter onduidelijkheid bestaan. Om drie weken aan te vragen moet je naast het standaard biedformulier ook het formulier 'extra annual leave request' invullen om zo te zorgen dat je drie weken zomerverlof aanvraagt. 

KLC is verplicht om zoveel mogelijk verzoeken te honoreren. Zij kunnen dit alleen afwijzen als er gewichtige redenen zijn die de bedrijfsvoering verstoren. Dit is wettelijk bepaald. Daarnaast kan KLC de regelgeving in de cao niet wijzigen zonder overleg met de VNC. 

Wij willen jullie dan ook adviseren om (mocht je dat nog niet gedaan hebben) je keuze voor drie weken zomerverlof kenbaar te maken. Je kunt tot en met morgen je biedformulier invullen. Mocht je dit al gedaan hebben dan is dit geen probleem. Je laatste aanvraag is de geldende aanvraag.

Succes! En mocht je nog vragen hebben dan horen wij dit graag van je.

Sectiebestuur KLC

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA