• home
  • Actueel
  • Volgende week duidelijkheid over aantal stretches KLC

Volgende week duidelijkheid over aantal stretches KLC

15 mei 2015

KLC sluit niet uit om per 1 juli wellicht vijf stretches in te gaan voeren. De VNC is van mening dat KLC de samenwerkingsrelatie onder grote druk zet met dit zeer betreurenswaardige idee.Hoe kan dit nu eigenlijk? Vorig jaar maart (2014) sloten wij met KLC een akkoord af
KLC sluit niet uit om per 1 juli wellicht vijf stretches in te gaan voeren. De VNC is van mening dat KLC de samenwerkingsrelatie onder grote druk zet met dit zeer betreurenswaardige idee.

Hoe kan dit nu eigenlijk? Vorig jaar maart (2014) sloten wij met KLC een akkoord af waarin staat dat de maximering van de vier stretches verlengd zou worden tot 1 juli 2015. Dit was en is een goede afspraak. Na het tekenen van dit akkoord hadden wij namelijk anderhalf jaar de tijd om met KLC tot een nieuw akkoord te komen en dus de maximering van de vier stretches te verlengen. Helaas heeft KLC op dit tijdsbestek alleen maar de CAO data uitgesteld, geannuleerd en vooruitgeschoven. De VNC heeft meerdere malen de druk bij KLC neergelegd om tot een CAO overleg te komen, jammer genoeg zonder resultaat. Nu is het zover gekomen dat zij de komende periode geen overleg kunnen plannen vanwege andere bezigheden en het overleg pas na de zomervakantie willen doen. 

Gedane toezeggingen

KLC heeft in een reactie laten weten dat de pairings vanaf juli nog met vier stretches gepland staan maar dat volgende week pas definitief besloten wordt of ze dit nog gaan aanpassen naar vijf stretches. Wij hebben KLC duidelijk laten weten het niet eens te zijn met deze gang van zaken en dat dit niet de afspraak was. Wij hopen dan ook dat KLC zich uiteindelijk aan haar al gedane toezeggingen houdt!
Wordt vervolgd...


Sectiebestuur KLC 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA