• home
  • Actueel
  • VNC woest op KLM over inhouding loon bij werkonderbrekende cabinecollega’s

VNC woest op KLM over inhouding loon bij werkonderbrekende cabinecollega’s

26 okt. 2017
KLM heeft een uur loon ingehouden van cabinecollega’s die hebben deelgenomen aan de werkonderbreking van 15 september 2017. De VNC is hier niet alleen woest over maar is ook enorm teleurgesteld in de KLM directie. Wij zullen alles in het werk stellen om hen alsnog dit uur te laten uitbetalen aan de deelnemers van de betreffende werkonderbreking. Mocht KLM niet terugkomen op haar opmerkelijke besluit, dan zullen VNC leden die zich hebben geregistreerd voor deze werkonderbreking door ons worden gecompenseerd. De verrekening zal op nettobasis zijn.

Maak een foto of pdf van je loonstrook waarop de inhouding van dat uur loon staat en mail deze secretariaat@vnconline.nl. De VNC zal dan alles in gang zetten om het ingehouden (netto) uurloon bij haar leden terug te storten op de rekening zoals vermeld op de salarisstrook.

Juridische check
Het is een wettelijk recht om deel te nemen aan een aangekondigde werkonderbreking. We hebben daarom direct onze advocaat langszij gehaald die nu gaat uitzoeken of het in deze juridisch gezien rechtmatig is om loon in te houden van de deelnemers. Het is zeer te betreuren dat KLM op deze manier onnodig veel tijd en dus veel geld besteed aan het verwerken van de salarisadministratie om een uurloon uit te kloppen... Met wat voor doel? Deelnemende werknemers afstraffen en trachten af te schrikken van deelname aan rechtmatige vormen van acties?

Wat verder typerend is aan deze KLM actie is het feit dat dit de eerste keer is dat men loon inhoudt van personeel dat deelneemt aan een rechtmatige werkonderbreking. Nooit eerder in de KLM geschiedenis is dit vertoond, over gelijke behandeling gesproken... Het geeft des te meer aan hoe de directie staat tegenover haar cabinepersoneel.

Zodra er nieuws is, zullen wij dit communiceren.

KLM Sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA