• home
  • Actueel
  • VNC wijst KLM op onvolledigheid in brief DID afwijzingen

VNC wijst KLM op onvolledigheid in brief DID afwijzingen

22 apr. 2021
Wij ontvangen veel berichten van leden inzake de procedure Datum in Dienst (DID) en het afwijzen van hun bezwaar door KLM. Voor de volledigheid had daar moeten worden vermeld dat en hoe je bezwaar kan maken bij de geschillencommissie, die hiervoor zojuist in het leven is geroepen en waarin commissieleden namens de twee cabinebonden en KLM plaatsnemen.

De brief vanuit Inflight Services eindigt nu namelijk met ‘Mocht je vragen hebben over deze beslissing dan kun je contact opnemen met je leidinggevende.’

VNC vraagt volledigheid en aanpassing termijn hierop
De VNC heeft deze manco in de brief uiteraard ook aan KLM HR gemeld. We hebben vervolgens afgesproken dat zij alle collega’s die zo’n afwijsbrief zonder die benodigde gegevens hebben gestuurd, een nieuwe - ditmaal volledige - brief sturen.
Tevens hebben we akkoord op ons voorstel om de termijn van bezwaar pas te laten ingaan nadat deze brief is uitgegaan bij KLM.

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA