• home
  • Actueel
  • VNC vraagt wederom KLM de -1 ca maatregel van tafel te halen

VNC vraagt wederom KLM de -1 ca maatregel van tafel te halen

6 feb. 2017

Nadat KLM uiteindelijk VNC onvoorwaardelijk tegemoet is gekomen en er derhalve een nieuwe pensioendeal is afgesproken, verwacht KLM dat er snel kan worden gestart met cao overleg.
Waar KLM gemakshalve overheen stapt is dat de door haar 1-zijdig ingevoerde -1 ca maatregel nog steeds van kracht is. Bovendien geeft KLM tot op heden geen gehoor aan de eerdere door de VNC gestelde ultimatums. Er zijn voor de eerste keer in de historie van de VNC werkonderbrekingen gehouden door KLM cabinepersoneel. KLM blijft echter haar ogen sluiten voor de problemen die dit in de operatie geeft en de desastreuze impact die deze maatregel heeft op de customer centric experience, één van de kerndoelstellingen van Perform 2020.

Samen met FNV cabine hebben wij KLM vandaag een brief (klik hier) gestuurd waarin wij KLM opnieuw een ultimatum stellen. De -1 ca maatregel dient door KLM zo spoedig mogelijk ingetrokken te worden anders kunnen wij niet anders dan ons wederom gaan beraden over mogelijke acties.

Wij hopen dat KLM nu eindelijk gehoor geeft en luistert naar de feedback van haar cabinepersoneel en passagiers en deze, voor de passagiers en crew, beroerde maatregel van tafel haalt.

Pas dan zijn we bereid om zonder vooraf opgelegde voorwaarden het cao overleg te starten. We willen gezamenlijk werken aan en streven naar een evenwichtig onderhandelingsresultaat net zoals dat bij de overige domeinen binnen KLM gelukt is.

KLM sectiebestuur

 Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden, jouw toekomst en jouw pensioen! Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA