VNC verheldert regels KLM ouderschapsverlof

4 jun. 2014

De VNC wordt benaderd door verontruste KLM leden die verzocht worden door de UM hun 0% ouderschapsverlof (dit betekent 0% vliegen) om te zetten in een hoger percentage (dus meer vliegen). De VNC heeft KLM om opheldering gevraagd. KLM laat weten dat aanvragen voor deeltijd
De VNC wordt benaderd door verontruste KLM leden die verzocht worden door de UM hun 0% ouderschapsverlof (dit betekent  0% vliegen) om te zetten in een hoger percentage (dus meer vliegen).

De VNC heeft KLM om opheldering gevraagd. KLM laat weten dat aanvragen voor deeltijd ouderschapsverlof (tot 50% van contract%) nog steeds zonder meer worden toegekend. Wel treden zij in overleg met de medewerkers die voltijds ouderschapsverlof in de komende zomerperiode aanvragen, om samen eventueel tot een andere invulling te komen. Let wel, dit is een verzoek dus hier hoef je geen gehoor aan te geven.

                   nbsp;                                                                                                                               
Komende zomer
KLM zegt aan te sturen op een lager percentage ouderschapsverlof vanwege krapte in de bezetting van cabinepersoneel voor komende zomer. De oorzaak van de krapte (in de planningsstand van juli en augustus) ligt volgens het bedrijf in ondermeer een hoger ziekteverzuim, meer zwangerschappen en een toename van deeltijd ouderschapsverlof.

 

Heb je toch nog vragen na dit bericht, benader gerust onze servicedesk!

  &nbsp                           


KLM sectiebestuur

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA