VNC vacature: KLM sectiebestuurslid

6 apr. 2021
In juni 2021 verloopt de statutaire zittingstermijn van Annette Groeneveld, KLM sectiebestuurslid en VNC voorzitter. Door haar vertrek ontstaat er bij ons een vacature voor een KLM sectiebestuurslid. Voor deze vacature kunnen VNC leden van de KLM-sectie zich kandidaat stellen.

Bij geschiktheid zullen kandidaten worden voorgedragen in de KLM Ledenraad van 3 juni 2021 waar zal worden gestemd over de uiteindelijke invulling van deze vacature.

Teamwerk vliegende collega’s
Een bestuurslid wordt voor een termijn van vier jaar gekozen. Je werkt in die periode in een team van vliegende collega's dat wordt ondersteund door een professioneel onderhandelaar en andere specialisten. Naast het afsluiten van een cao voor cabinepersoneel, ben je in deze functie nauw betrokken bij arbeidsvoorwaardelijke zaken, individuele belangenbehartiging, bereid je vergaderingen voor en houd je de opvolging van acties in de gaten. Ook ben je mede verantwoordelijk voor de algemene vertegenwoordiging van VNC-leden. Heb je interesse in deze functie, dan kun je meer specifieke informatie opvragen bij ons via secretariaat@vnconline.nl.

Kandidaat stellen
Volgens de statuten moet je je schriftelijk bij ons kandidaat stellen en verklaren dat je bij benoeming bereid bent een bestuursfunctie te aanvaarden. Dat doe je door de volgende zaken de VNC te doen toekomen:
de bereidverklaring (volledig ingevuld!)
• een CV
• een brief met je motivatie
• een (digitale) pasfoto
• 12 handtekeningen van VNC leden van de KLM-sectie die jouw kandidatuur ondersteunen, tenzij je door het bestuur wordt voorgedragen.

Je kunt de benodigde zaken digitaal naar secretariaat@vnconline.nl zenden, afgeven of via de post sturen: Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC, Stationsplein 406, 1117 CL te Schiphol-Oost.

Het totaalpakket voor een geldige kandidaatstelling (de bereidverklaring, CV, motivatiebrief (digitale) pasfoto en 12 handtekeningen van KLM VNC-leden ter ondersteuning) moet voor 13 mei 2021 bij de VNC binnen zijn.

VNC bestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA