VNC vacature KLM sectiebestuurslid

12 dec. 2022
In februari 2023 verloopt de statutaire zittingstermijn van Ivo Kruse Koster, sectiebestuurslid en voorzitter van de KLM sectie. Alle VNC-leden uit de KLM sectie worden van harte uitgenodigd om te solliciteren - net als Ivo, die zich herkiesbaar stelt. Meer informatie over wat de VNC biedt en zoekt betreffende deze functie, lees je in deze vacaturetekst.

Als KLM sectiebestuurslid dien je voor een termijn van vier jaar, waarin je in een team van vliegende collega's werkt. Binnen het onderhandelingsteam - ondersteund door een professioneel onderhandelaar en andere specialisten – ben je mede verantwoordelijk voor het afsluiten van de KLM cao en protocollen voor cabinepersoneel. Daarnaast onderhandel je in diverse overleggen over cabinezaken die ons allen raken en waarbij je stevig opkomt voor de belangen van de VNC-leden. Kennis van de cao en nauw betrokken zijn bij algemene en individuele VNC ledenbelangenbehartiging is van groot belang.

Wat zoeken wij:
Een KLM & VNC (cabine)lid met onder meer onderstaande kwalificaties:

  • teamspelerskwaliteiten met behoud van eigen identiteit;
  • strategisch en oplossingsgericht denk- en doe-vermogen;
  • (achtergrond)kennis van de cao;
  • klantgerichtheid naar onze leden, met een onderzoekende basishouding

Het is belangrijk dat je situaties nauwkeurig kunt analyseren en bijdraagt aan oplossingen. Solide vaardigheden op interpersoonlijke communicatie en relatievorming zijn een pre.

Wat bieden wij:
  • een uitdagende, interessante functie waarin je veel kunt betekenen en leren;
  • directe invloed op belangenbehartiging van je cabinecollega’s;
  • rechtstreeks contact met leden/ cabinecollega’s;  
  • werken in een enthousiast en kundig team met ondersteuning van ervaren VNC-collega’s;
  • vergoedingen ter compensatie van vliegdagen die in overleg worden gefaciliteerd. De balans kantoorwerk/vliegen ligt rond de 80/20%.

Kandidaat stellen:
Kandidaat stellen voor deze functie kan door de volgende zaken de VNC te doen toekomen:
deze bereidverklaring (volledig ingevuld!)
• jouw CV;
• brief met jouw motivatie;
• 12 handtekeningen van KLM/VNC leden die jouw kandidatuur ondersteunen;
• een (digitale) pasfoto mag worden meegezonden.

Dit totaalpakket moet voor 11 januari 2023 bij de VNC binnen zijn: mail het naar secretariaat@vnconline.nl. Afgeven of via de post sturen is ook mogelijk: Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC, t.n.v. KLM sectiebestuur, Stationsplein 406, 1117 CL te Schiphol-Oost.

Bij geschiktheid worden kandidaten voorgedragen in de KLM Ledenraad van 2 februari 2023, daar wordt gestemd over de uiteindelijke invulling van deze vacature. Bij benoeming dien je bereid te zijn een bestuursfunctie voor 4 jaar te aanvaarden.

Meer achtergrondinformatie? Bel of mail gerust: 020 5020480 en secretariaat@vnconline.nl.

VNC bestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl -020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA