VNC vacature: KLC sectiebestuurder

21 jan. 2021
De statutaire zittingstermijn van KLC-bestuurslid en voorzitter van deze sectie Cas Voskuyl loopt in april 2021 af. Hij zal zich opnieuw verkiesbaar stellen en door de VNC worden voorgedragen als voorkeurskandidaat, formeel is er echter sprake van een vacature.

Als KLC bestuurslid werk je in een team van vliegende collega’s dat wordt ondersteund door een professioneel onderhandelaar en andere specialisten. Naast het afsluiten van een cao voor cabinepersoneel, ben je in deze functie nauw betrokken bij arbeidsvoorwaardelijke zaken, individuele belangenbehartiging, bereid je vergaderingen voor en houd je de opvolging van acties in de gaten. Ook ben je mede verantwoordelijk voor de algemene vertegenwoordiging van VNC-leden.

Gezochte kwaliteiten
Als teamlid is jouw individuele bijdrage eveneens van belang, kortom: je bent een teamspeler met een sterke eigen identiteit. Je kunt bovendien strategisch denken en handelen plus snel schakelen. Het is belangrijk dat je een situatie, probleem of vraagstuk goed kunt analyseren en stevige vaardigheden op het gebied van interpersoonlijke communicatie en relatievorming zijn een pre. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Mail dan naar sectiebestuur.klc@vnconline.nl.

Kandidaat stellen
Vanuit de VNC zal huidig KLC sectievoorzitter Cas Voskuyl worden voorgedragen als voorkeurskandidaat. Dat wil echter niet zeggen dat anderen zich niet verkiesbaar kunnen stellen. Daarvoor dien je je schriftelijk bij ons kandidaat te stellen en te verklaren dat je bij benoeming bereid bent een bestuursfunctie te aanvaarden. De statuten schrijven voor dat een bestuurslid voor een periode van vier jaar wordt gekozen.
Dat doe je door de bereidverklaring (volledig ingevuld) samen met jouw CV, een motivatiebrief en een (digitale) pasfoto bij de VNC te bezorgen. Daarnaast behoren ten minste twaalf VNC leden van de KLC-sectie jouw kandidatuur middels hun handtekening te ondersteunen.

Je kunt deze benodigde zaken mailen naar secretariaat@vnconline.nl of versturen via de post: Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC, Stationsplein 406, 1117 CL te Schiphol-Oost. Dit totaalpakket moet uiterlijk 9 maart 2021 bij de VNC binnen zijn.

VNC bestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA