• home
  • Actueel
  • VNC treedt morgen in spoedoverleg rondom aflopende vijfjaarscontracten

VNC treedt morgen in spoedoverleg rondom aflopende vijfjaarscontracten

27 jan. 2021
De afgelopen twee dagen is er helaas veel onrust ontstaan rondom het wel of niet verlengen van vijfjaarcontracten die binnenkort aflopen. Onrust die hoofdzakelijk is ontstaan na teamsessies in de afgelopen 24 uur met KLC cabinepersoneel en KLC vliegers.

Zoals we gisteren ook al schreven begrijpen wij de onrust volledig en zijn wij er onverminderd op gebrand om feitelijke duidelijkheid te verschaffen. Om dit te doen hebben wij morgen een spoedoverleg gepland staan in het kader van de aflopende contracten en eventuele factoren die hier positieve dan wel negatieve invloed op zouden kunnen hebben. Ons standpunt daarin is duidelijk; detachering mag geen negatieve gevolgen hebben voor het verlengen van aflopende vijfjaarscontracten naar contracten voor onbepaalde tijd.

Na vanavond intensief contact te hebben gehad met KLC is de conclusie dat er nog geen besluit is genomen over de binnenkort aflopende vijfjaarscontracten. Met deze kennis gaan wij morgen het overleg in en we zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk met meer feitelijke informatie te komen.

We zullen jullie morgen na af loop van het overleg direct op de hoogte stellen van hetgeen daar is besproken.

KLC Sectiebestuur


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA