• home
  • Actueel
  • VNC teleurgesteld in mislukte transaviabasis München

VNC teleurgesteld in mislukte transaviabasis München

14 feb. 2017
De VNC heeft met teleurstelling kennisgenomen van het schrappen van München als basis voor transavia. Deze misrekening van de holding is een financiële domper. De directie heeft destijds aangegeven dat groei in binnen- maar vooral in buitenland belangrijk is om de continuïteit van het bedrijf en de werkgelegenheid te waarborgen. De uitstap naar Duitsland is helaas geen succes gebleken.
  Vooral voor het lokale personeel in München is het zuur. Zij hebben zich enorm ingezet om de basis daar tot een succes te maken. Ook het Nederlandse cabinepersoneel heeft een behoorlijke bijdrage geleverd: om te kunnen groeien hebben we immers ingeleverd op arbeidsvoorwaarden en loon. De productie in München heeft de afgelopen zomer dan ook veel van het Nederlandse cabinepersoneel gevraagd: ve- en snipperdagverzoeken konden niet of nauwelijks worden gehonoreerd, de werkdruk en het ziekteverzuim waren hoog. De miljoenen euro’s die nu in het München-avontuur zijn gestoken, hadden ook tot een winstuitkering voor het personeel kunnen leiden.
 
De VNC is geschrokken van de streep door deze rekening en zal met de directie in overleg treden over de continuïteit en de toekomst van transavia.
 
Sectiebestuur transavia
 
Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden, jouw toekomst en jouw pensioen! Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA