• home
  • Actueel
  • VNC stemproces inzake transavia cao onderhandelingsresultaat

VNC stemproces inzake transavia cao onderhandelingsresultaat

16 okt. 2017
Van 23 tot en met 27 oktober kunnen de VNC transavia leden op het cao onderhandelingsresultaat stemmen. In dit nieuwe resultaat krijgt het cabinepersoneel van transavia een structurele loonsverhoging van 3 procent; 1,5 procent per 1 december 2017 en 1,5 procent per 1 april 2018 zonder dat hier arbeidsvoorwaarden voor moeten worden ingeleverd.

De VNC heeft bij de start van de onderhandelingen eind 2016 gepleit voor een structurele loonsverhoging van 3 procent; 1,5 procent per 1 januari 2017, 1,5 procent per 1 januari 2018. transavia heeft deze 3 procent lange tijd niet willen toekennen. De vastberadenheid van het sectiebestuur en de actiebereidheid van het cabinekorps hebben er toe geleid dat de 3 procent structurele loonsverhoging uiteindelijk toch is gelukt. Wel wordt de eerste 1,5 procent pas in december gegeven en de tweede 1,5 procent in april 2018.

Voor…
Iedereen kan straks digitaal zijn of haar stem uitbrengen. Op deze manier kun je met een simpele druk op de knop mede bepalen of we een cao akkoord hebben of niet. We willen dan ook dat iedereen goed beseft wat de consequenties zijn van een voor of tegen stem. Wanneer een meerderheid van de stemmers straks voor stemt, hebben we een cao akkoord en krijgt het cabinepersoneel per 1 december nog een structurele loonsverhoging van 1,5 procent, gevolgd door een 1,5 procent structurele loonsverhoging per 1 april 2018, zonder dat er arbeidsvoorwaarden moeten worden ingeleverd.

…of tegen
Het cao onderhandelingsresultaat kan worden gezien als een eindbod van transavia. Wanneer een meerderheid van de leden tegen stemt, zal de VNC er waarschijnlijk in een gesprek met transavia niet uitkomen. Het sectiebestuur zal dan acties (werkonderbrekingen) organiseren om het beoogde resultaat van 1,5 procent per 1 januari 2017 en 1,5 procent per 1 januari 2018 te realiseren. Het sectiebestuur vindt het dan ook belangrijk dat een ieder zich bewust is van het feit dat een tegen-stem als consequentie heeft dat we actie gaan voeren. We gaan er dan ook vanuit dat als het zover komt jullie er dan ook zullen staan.

Stemproces
Op maandag 23 oktober ontvang je een mail in je crewmail met een link waarmee je kan stemmen. Het stemmen is volledig anoniem en veilig. Ieder VNC lid kan eenmalig zijn of haar stem uitbrengen op het cao onderhandelingsresultaat. Tot vrijdag 27 oktober 15:00 uur kun je stemmen. In de ledenvergadering die op dat moment plaatsvindt op het VNC kantoor te Schiphol-Oost, zal het sectiebestuur de uitslag bekend maken.

Hier vind je het gehele onderhandelingsresultaat. Woensdag en vrijdag ontvang je meer informatie van ons.

Sectiebestuur transavia

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA