VNC stapt door op acties?

5 okt. 2016

Vandaag heeft de VNC KLM een brief (klik hier voor de brief) gestuurd waarin wij ons standpunt herhalen dat KLM de -1 ca maatregel van tafel moet halen en waarin wij (mogelijke) acties aankondigen. De maatregel heeft verstrekkende gevolgen voor het cabinepersoneel en de klant. KLM zet hiermee willens en wetens het personeel aan boord tegen elkaar op en voert de werkdruk zodanig op dat dit ten koste zal gaan van de service aan de klant. Het is een duidelijke verzwaring van de functie van het cabinepersoneel.
Na het KLC debacle, het niet aannemen van cabinepersoneel, de aankondiging van het schrappen van vluchten, de gewijzigde uitvoeringsovereenkomst van ons pensioenregeling en last but not least het droppen van KLM’s visiebom, is nu de maat vol.

Onze mening is dat KLM door haar manier van handelen het vertrouwen van het cabinepersoneel kwijt raakt en dat ook de gedrevenheid van het cabinepersoneel daalt, in deze roerige tijden kan KLM zich dit niet permitteren!

We houden onze koers vast
Ons standpunt is altijd duidelijk geweest. Als er een voor ons bevredigende oplossing voor pensioen is, dan zullen wij starten met cao onderhandelingen. Wij hebben echter ook aangegeven dat wij ons niet op voorhand committeren aan de langjarige doelstellingen van KLM, het Perform2020 programma. Wat nu wederom gebeurd is -het aan de voorkant vast in de zak steken van 4% productiviteit- helpt niet om partijen daarna nog constructief aan tafel te laten komen. In onze brief is de oproep herhaald om de -1 ca maatregel van tafel te halen én hebben we KLM opgeroepen om het tekort aan cabinepersoneel voor de winter 2017 op te lossen door KLC cabinepersoneel door te laten stromen en eventueel seizoenscontracten te verlengen.

VNC op volle kracht vooruit
Om deze oproep kracht bij te zetten, hebben we KLM laten weten dat - zolang de maatregel niet van tafel is - de VNC vanaf maandag 10 oktober 09.00 uur de cao stringenter zal toepassen in situaties waarin KLM in de vluchtuitvoering van de cao wil afwijken. Met andere woorden, wij zullen het motiveren duurder maken voor KLM. Verder zal er morgen, donderdag 6 oktober, in de Ledenraad discussie gevoerd worden over welke acties onze leden bereid zijn te voeren om KLM duidelijk te maken dat de richting die zij inslaat niet de juiste is en dat de -1 ca maatregel van tafel moet.

Het zijn spannende tijden, er staat veel op het spel. Wij houden koers!

VNC bestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA