• home
  • Actueel
  • VNC sluit cao principe akkoord transavia oproepkrachten

VNC sluit cao principe akkoord transavia oproepkrachten

6 apr. 2016

Vanmiddag hebben we met transavia een cao principe akkoord voor de oproepkrachten gesloten. Het gaat om een aparte cao en daarom dient er door de oproepkrachten over gestemd te worden. Hiervoor organiseren we ledenbijeenkomsten.
De ledenvergadering voor oproepkrachten is op woensdag 1 juni van 13:00 tot 15:00 uur op het VNC kantoor. Onze onderhandelaar Victor Kloos is daarbij ook aanwezig voor toelichting en het beantwoorden van eventuele vragen. Voor degenen die dan niet in de gelegenheid zijn om te komen, houden we ‘inloop’ ledenvergadering op maandag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur en op dinsdag 24 mei van 14.00 tot 17.00 uur eveneens op ons kantoor op Schiphol oost.

De oproepkrachten kunnen op deze data hun stem uitbrengen. Zij ontvangen nog een officiële uitnodiging inclusief agenda en de protocoltekst van het principe akkoord.

Wettelijke verplichting
De Wet Werk en Zekerheid schrijft voor dat werkgevers na 1 juli 2016 de oproepkrachten na 3 opdrachten een vast contract moeten aanbieden. Dit betekent dat de huidige constructie omtrent de oproepkrachten na 1 juli 2016 niet meer mogelijk is. Met een aantal oproepkrachten heeft de VNC de afgelopen maanden om de tafel gezeten om gezamenlijk naar een goede oplossing te zoeken. Hierbij was een verbetering en tevens bescherming van de positie van oproepkrachten onze insteek.

Betere bescherming en beloning
De VNC heeft daarom ingezet op een nul-uren contract voor onbepaalde tijd. Tegelijkertijd willen we ook het reguliere cabinekorps beschermen door een maximum aan het aantal oproepkrachten te stellen. De keuze om oproepkracht te worden moet te allen tijden op vrijwillige basis zijn, omdat niet iedereen dit namelijk wil. Een flexibele schil van een aantal oproepkrachten is noodzakelijk, maar de VNC wil niet dat het bedrijf op een gegeven moment alleen maar uit oproepkrachten bestaat. Het overleg met transavia is constructief verlopen. Naast afspraken over een betere bescherming en beloning van de oproepkrachten, heeft de VNC ook afspraken gemaakt over de promotiemogelijkheden. Het cao principe akkoord zullen jullie binnenkort ontvangen.

Tot slot bedanken we alle collega's die de afgelopen maanden hebben meegedacht over dit principe akkoord!

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA