• home
  • Actueel
  • VNC ontvangt steunbetuigingen voor de werkonderbrekers na looninhouding

VNC ontvangt steunbetuigingen voor de werkonderbrekers na looninhouding

31 okt. 2017
De afgelopen dagen kwamen er op het VNC kantoor veel steunbetuigingen binnen als reactie op het besluit van KLM om loon in te houden van de collega’s die hebben meegedaan aan de werkonderbreking. Uit de reacties blijkt dat veel van onze leden boos zijn over deze actie van KLM en het onrechtvaardig vinden dat collega’s die toevallig die dag moesten werken en de moed hadden om mee te doen aan de actie nu de dupe zijn. Velen bieden ook aan een uur van hun eigen loon te doneren uit solidariteit met de werkonderbrekers.

VNC voelt zich gesterkt door deze hartverwarmende reacties maar gaat ervan uit dat KLM alsnog tot uitbetaling over zal gaan. Daarbij wordt ook gekeken naar wat er juridisch mogelijk is. Mocht uiteindelijk blijken dat KLM de inhouding niet herstelt, dan zal de VNC het ingehouden uurloon compenseren bij alle collega’s die aangeven dit te willen.

Een greep uit de vele steunbetuigingen die we ontvingen van onze leden:

“Ongelooflijk dat onze KLM zo handelt (…) Wat moeten de betreffende collega's zich enorm rot voelen: eerst met pijn in het hart en knikkende knieën het werk onderbreken en nu ook nog gekort worden op het loon.”

“Nog niet eerder heb ik gereageerd, maar nu voel ik dat ik moet melden dat ik dit de laagste actie van de afgelopen tijd vind van de KLM.”

“Ik ben al 25jr lid en in dienst maar blauw ben ik niet meer... steeds meer een nare smaak in m'n mond....Wat een ‘stoere’ intimidatie van de KLM”

“Mocht het zo zijn dat VNC lonen moet gaan uit betalen dan doneer ik graag eenmalig een netto uurloon aan het VNC. (Heb niet gestaakt, omdat ik niet hoefde te vliegen)”

 “Een goede CAO is in ieders belang (…) De collega's die mij vertegenwoordigd hebben door hun werk een uur neer te leggen mogen er geen boterham minder om eten!”

“Het is toch niet te geloven dat KLM zich zo opstelt......hoe kun je nog met zo'n "partner" onderhandelen? Ik heb hier geen woorden voor.”

 “Ik heb met afschuw gelezen wat de KLM directie heeft gedaan. Dit kunnen we toch niet laten gebeuren?”

 “Mijn collega's hebben hun nek uitgestoken voor mij, omdat ik toevallig deze dag niet moest werken...chapeau! Op welk rekeningnummer kan ik mijn aandeel storten zodat jullie mijn dappere collega's kunnen compenseren?”

Sectiebestuur KLM

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA