• home
  • Actueel
  • VNC niet akkoord met 2e bewilligingsverzoek transavia

VNC niet akkoord met 2e bewilligingsverzoek transavia

3 jan. 2017

Nadat de productie bij transavia rondom de feestdagen al behoorlijk onder druk stond, heeft het bedrijf op 2 januari opnieuw aangegeven dat het moeilijk wordt om komende week de productie rond te krijgen. Er is de VNC wederom gevraagd akkoord te gaan met een hogere bewilligingscompensatie, te weten 6 VE's. De VNC heeft na een bewilligingscompensatie van9 VE's - als je wilde bewilligen op 31 december 2016 of 1 januari 2017 - ditmaal niet nog eens ingestemd met een uitzondering op de bewilligingscompensatie. 

 
In het cao-akkoord van 2013-2016 is op verzoek van transavia de compensatie voor een bewilliging teruggebracht van 200% naar 100% (totale diensttijd plus rust). De VNC vindt dat bewilliging op deze grote schaal niet op deze manier gebruikt moet worden om de productie rond te breien.

Momenteel is het ziekteverzuim erg hoog en krijgen we veel meldingen van collega's van wie hun ve- of snipperdagverzoek zijn afgewezen. Dit baart ons al geruime tijd zorgen. Daarnaast krijgt het sectiebestuur nog steeds meldingen waarbij er is afgeweken van onze cao. Wij vinden dat transavia eerst haar zaken maar eens op orde moet stellen, zodat dit niet meer voorkomt.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben of afwijkingen van de cao constateren, neem dan contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Tot slot wensen we jou nog een heel gelukkig 2017!

 

Sectiebestuur transavia

 

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA