• home
  • Actueel
  • VNC mede-aanbieder petitie tegen bezuiniging op scholing van werkenden

VNC mede-aanbieder petitie tegen bezuiniging op scholing van werkenden

22 feb. 2017
De VNC heeft gisteren met andere werknemers- en ook werkgeversvertegenwoordigers een petitie tegen afschaffing van scholingsaftrek aangeboden aan de Tweede Kamer. Cabinecollega’s die zelf investeren in (bij)scholing voor hun carrièreperspectief zouden met het stopzetten van fiscale aftrekmogelijkheden een stuk duurder uit zijn.
Het kabinet is namelijk voornemens om de fiscale aftrek voor scholingsuitgaven per 2018 af te schaffen, kortweg is dat een bezuiniging van ruim 100 miljoen euro op scholing voor werkenden. Dat is dus nadelig voor ondermeer cabinecollega’s die zelf hun opleidingen betalen om promoties te kunnen maken, maar ook als je investeert in onderwijs voor andere doeleinden.

Drieduizend keer ondertekend
De petitie die eveneens bij jullie als VNC lid onder de aandacht is gebracht, is ruim drieduizend keer ondertekend. Het is een onderdeel van een gezamenlijke lobbycampagne tegen deze bezuiniging die vooral lagere- en middeninkomens treft. Doel is om de politiek van dit onzalige idee af te helpen en te zorgen dat ze bij hun eigen speerpunt blijven, te weten ‘een leven lang leren’. Dit kan middels het behouden van de mogelijkheid tot fiscale aftrek bij onderwijs.

Signaal afgegeven
Alle politieke partijen waren aanwezig bij het in ontvangst nemen van de petitie en de VNC heeft samen met de VNV, KLM, CNV, VNO-NCW en MKB Nederland, VCP, NVO, NRTO, NCOI, NTI, Scheidegger en De Unie een duidelijk signaal afgegeven in Den Haag.

VNC Bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA