• home
  • Actueel
  • VNC maakt afspraken over stationering transavia

VNC maakt afspraken over stationering transavia

3 jun. 2016

transavia heeft de VNC voorgesteld om afspraken te maken over een stationering voor het cabinepersoneel in München. Het bedrijf heeft ons gevraagd om het cabinepersoneel onder aangepaste cao voorwaarden vluchten te laten uitvoeren in Duitsland. Het sectiebestuur heeft transavia laten weten hier niet mee akkoord te gaan.
De reden voor deze stationering is het tekort aan cabinepersoneel in Duitsland. Het bedrijf heeft ons in eerste instantie laten weten dat ze de productie in Duitsland onder een andere WRR wilde uitvoeren. Voor de VNC is het uitgangspunt voor een stationering: de WRR en stationeringsregeling zoals die in de cao staan. In het verleden is hier nog wel eens van afgeweken, maar het sectiebestuur vindt het niet aanvaardbaar om dat hier nu ook weer te doen. Ook vinden we het belangrijk dat deze stationering op basis gaat van vrijwilligheid.

De VNC is met deze stationering akkoord gegaan voor de periode van juli tot oktober 2016 op basis van vrijwilligheid. De vluchten zullen conform onze eisen worden uitgevoerd onder de Nederlandse cao en WRR. De enige uitzondering hierop is het stationeringsverlof dat niet aansluitend aan de stationering zal worden gegeven, maar in overleg met de medewerker ergens in de winter van 2016/2017.

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Sectiebestuur transavia

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA