• home
  • Actueel
  • VNC-leden easyJet betrokken bij selectieproces nieuw concept crewmaaltijden

VNC-leden easyJet betrokken bij selectieproces nieuw concept crewmaaltijden

16 mei 2019
Gisteren waren enkele VNC-leden van de easyJet sectie uitgenodigd om nieuwe crewmaaltijden te bekijken, ruiken en proeven. easyJet heeft gekozen voor een nieuw concept met grotere verse maaltijden en meer lokale opties die gericht zijn op het Nederlandse personeel. Zo is er een ruimer aanbod gekomen in warme avondmaaltijden met o.a. Nasi Goreng, Hollandse stamppot en vegetarische farfalle pasta.

In broodjes komt er een ruimere keuze zoals bijvoorbeeld een focaccia met brie en tomaat en de verse salades worden groter, beter verpakt en er komt meer variatie. Ook het snackpak voor de langere dagen wordt ververst met nieuwe opties en ander fruit.

Voor de dagen dat de crew nu 2 warme maaltijden krijgt, wordt de tweede maaltijd veranderd in een betere optie: een warm broodje. Er komen 3 rotaties van crewmaaltijden, dus als je 3 dagen achter elkaar vliegt, krijg je 3 verschillende keuzes.

De deelnemers aan de selectie waren aangenaam verrast door de kwaliteit van het nieuwe eten en het uitgebreide assortiment. Er is ook aan het milieu gedacht: het bestek zal veranderd worden van plastic naar ‘sustainable cutlery’ d.w.z. bestek gemaakt van gerecycled materiaal zoals sugar cane (rietsuiker) en alle verpakkingen zijn van duurzaam biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt. Op een later moment zal worden bekeken of de ontbijt-opties langer verkrijgbaar moeten blijven, in dat geval worden de tijden aangepast.

Er wordt verwacht dat de veranderingen ongeveer 12-16 weken zullen gaan duren. De OR en de VNC zullen het hele proces nauwkeurig monitoren en horen graag jullie feedback, zodat er eventueel nog aanpassingen gedaan kunnen worden.

Wij wensen iedereen aan boord smakelijk eten!

Sectiebestuur easyJet

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA