• home
  • Actueel
  • VNC in nauw contact over veiligheid cabinepersoneel rondom code rood en oranje

VNC in nauw contact over veiligheid cabinepersoneel rondom code rood en oranje

8 feb. 2021
Afgelopen weekend en nog steeds staat de VNC in nauw contact met de luchtvaartmaatschappijen die nog vluchten uitvoeren onder deze barre weersomstandigheden. We hebben als werknemersvertegenwoordiger onze zorg over de werkomstandigheden van cabinepersoneel op ‘Siberisch Schiphol' uitgesproken. KLM en dochtermaatschappijen KLC en Transavia en ook easyJet delen die zorg.

Er is door de werkgevers dan ook de toezegging gedaan te kijken naar maatwerk indien de medewerkers niet, of niet op tijd, kunnen melden aangezien er weercodes rood en oranje van kracht zijn en het Openbaar Vervoer niet of nauwelijks rijdt.

Veiligheid voorop
Vanuit de VNC wijzen we je er vooral ook op om aan je eigen veiligheid te denken en je eigen afweging hierin te maken. Als je twijfelt, of als je problemen ondervindt om (op tijd) op Schiphol te komen, neem dan contact op met je werkgever om in overleg te kijken wat de mogelijkheden omtrent jouw rooster zijn.

Er zijn dit weekend een aantal vluchten geannuleerd maar er werd ook ‘gewoon’ gevlogen. Voor Transavia geldt dat het merendeel van de weekend vluchten vooruit werd geschoven. Inmiddels is na de middag een aantal van deze uitgestelde vluchten vertrokken. Over het algemeen is de regel dat er per situatie wordt beoordeeld hoe om te gaan met de operatie.

easyJet, KLM, KLC, Transavia bestuur van de VNC

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Belastingservice

Belangen-behartiging

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA