• home
  • Actueel
  • VNC in gesprek met politiek over 'veiligheid in luchtvaart'

VNC in gesprek met politiek over 'veiligheid in luchtvaart'

7 jun. 2013

De VNC heeft gisteren deelgenomen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer die ging over veiligheid in de luchtvaart. De VNC was als enige
 

De VNC heeft gisteren deelgenomen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer die ging over veiligheid in de luchtvaart. De VNC was als enige van de cabinebonden vertegenwoordigd, ook de categorale vliegersvereniging VNV deed mee. De VNC vindt het bij onderwerpen als de voorgenomen verslechtering van de rusttijden voor vliegend personeel (EU/FTL) en het andere Haagse agendapunt toxic air heel erg belangrijk om op te komen voor hun achterban.

De VNC heeft dan ook heel duidelijk haar zorgen geuit over het verder willen oprekken van de vliegurenlimieten, waarbij de kritische grens van de veiligheid overschreden wordt. Voor wat betreft toxic air maakt de VNC zich nog altijd sterk om dit punt met grote prioriteit op de agenda van zowel de Nederlandse als de Europese politiek te houden. Op die manier moet er uiteindelijk meer duidelijkheid komen over de mogelijke oorzaken en gevolgen ervan. Waarbij de VNC heeft opgeroepen tot een gezamenlijke aanpak door alle betrokken partijen van de luchtvaartsector.

Politiek debat voortgezet
Beide onderwerpen werd onder grote belangstelling gevolgd door de fractiespecialisten vanuit de Tweede Kamer. Volgende week zal dit onderwerp weer in een politieke debat aan de orde worden gesteld door de aanwezige fractiespecialisten.

De VNC vindt het goed dat er aandacht is vanuit de politiek en zal druk blijven zetten om met haar jarenlange ervaring als belangenbehartiger van cabinepersoneel dit tot een goed eind te laten komen. In de bijgevoegde linken, lees je de betreffende artikelen in de media van vandaag. Zelf komen wij nog terug met een achtergrondverhaal in het VNC Magazine.

VNC bestuur

 

Luchtvaartnieuws:Steun voor voorstel naar onderzoek giftig gas in vliegtuigen

Luchtvaartnieuws: Nederlandse luchtvaartexperts: onderzoek druk op piloten

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA