VNC doet voorstel voor nieuw loongebouw

12 nov. 2013

De VNC heeft KLM voorgesteld de zogenaamde KLC schalen die per 1 januari 2013 tijdelijk aan het loongebouw van KLM zijn toegevoegd, structureel te maken. Dit levert KLM op termijn een besparing op van zo'n 20 miljoen. Het cabinepersoneel levert daarmee een grote bijdrage aan de
De VNC heeft KLM voorgesteld de zogenaamde KLC schalen die per 1 januari 2013 tijdelijk aan het loongebouw van KLM zijn toegevoegd, structureel te maken. Dit levert KLM op termijn een besparing  op van zo'n 20 miljoen.

Het cabinepersoneel levert daarmee een grote bijdrage aan de financiële positie van KLM.  Ook de sobere CAO die we met KLM hebben afgesproken levert KLM heel veel geld op.

De VNC heeft dit voorstel in een brief (klik hier) aan KLM gestuurd samen met de collega cabinebonden. Op dit onderwerp zitten de cabinebonden op één lijn.

Commitment
Op 31 oktober heeft KLM de vakorganisaties gevraagd om commitment te geven op het door KLM gewenste besparingsbedrag van 20 miljoen en op de realisatie daarvan per 1 januari 2019. De VNC zal dit commitment niet geven, omdat dit aanvullende afspraken zijn op de CAO-afspraken. De VNC was destijds in de CAO-onderhandelingen niet bereid om een commitment af te geven op hoogte van het bedrag en het moment waarop dit gerealiseerd zou moeten zijn. En dat is de VNC nog steeds niet. Een bedrag van 20 miljoen in zo'n korte tijd besparen op het loongebouw van nieuw personeel kan alleen als er een geweldige kraak gezet wordt op de arbeidsvoorwaarden van toekomstige collega's. Daarmee zou de bijdrage van het cabinepersoneel aan de reductie van de arbeidskosten op termijn vele malen hoger uitkomen dan de bijdrage van de rest van het KLM-personeel.

VNC vraagt respect voor cabinepersoneel
De VNC heeft KLM gevraagd meer respect te tonen voor het werk van cabinepersoneel.  De VNC vindt dat jullie in de frontlinie staan, dankzij jullie gastvrijheid en professionaliteit zijn klanten van KLM zo tevreden. Tevreden klanten zorgen voor  volle kisten en de KLM bezettingsgraad is zeer hoog. Dat is goed voor KLM.

De VNC is bereid om een bijdrage te leveren aan de winstgevendheid van KLM, maar wel binnen de afspraken die we in het CAO-protocol gemaakt hebben. 


KLM sectiebestuur

 

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA