VNC doet mee in Anti Skid Groep

30 mrt. 2016

Anti skid, vertaal het letterlijk en je komt uit op; ‘voorkomen om door te glippen’. En dat is ook het doel van de Anti Skid Groep; het voorkomen van doorglippen van collega’s met een problematisch middelen gebruik. Denk aan een verslaving op het gebied van medicijnen, alcohol of drugs (MAD).
De VNC vindt het belangrijk om als vertegenwoordiger van cabinepersoneel als belanghebbendepartij betrokkente zijn bij stichting Anti Skid Groep (ASG). Vrij snel nadat de VNV (vliegers) deze stichting samen met KLM had opgericht heeft de VNC verzocht om aan te sluiten voor het belang van cabinecollega’s.

Hulp en terugkeren in functie Nu deze aansluiting een feit is kan ook cabinepersoneel zich melden bij Anti Skid met een verzoek voor hulp voor jezelf of een collega. Dit alles in vertrouwen en in veiligheid. Als er sprake is van problematisch middelengebruik, dan staat er één zaak bovenaan: indien mogelijk terugkeer in eigen functie! Iets dat volledig aansluit bij het  VNC standpunt.

Collega’s staan voor je klaar Wij hopen dat collega’s die al  kwetsbaar zijn door hun verslaving de moed hebben  om zich te melden zodat zij geholpen kunnen worden. Monique Sekuur is als bestuurder voor de VNC aangesteld in de Anti Skid. Het team dat voor je klaarstaat bestaat uit cabinecollega’s en een in verslaving gespecialiseerde arts. Dit is één van de bijzondere en goede aspecten van Anti Skid “door cabineleden, voor cabineleden”. Kijk voor meer informatie op https://www.antiskid.nl/.

En lees binnenkort meer achtergrond in ons Magazine.

Bestuur VNC

Foto-onderschrift: VNC voorzitter Annette Groeneveld en voorzitter stichting ASG Ruud Hijmans ondertekenen de samenwerking

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA