• home
  • Actueel
  • VNC delegatie aanwezig bij EurECCA conferentie

VNC delegatie aanwezig bij EurECCA conferentie

9 nov. 2021
Vandaag werd in Lissabon de jaarlijkse conferentie gehouden van de European Cabin Crew Association: EurECCA. Dit samenwerkingsverband van Europese cabine vakbonden vertegenwoordigt 70% van het Europese cabinepersoneel en vormt namens hen een belangrijke stem, bijvoorbeeld bij de Europese Commissie in Brussel.
Op de agenda stond onder meer de planning en lobby voor het komende jaar, de uitdagingen met betrekking tot covid en health & safety en de verkiezing van een aantal nieuwe bestuursleden. Voormalig voorzitter van de VNC Annette Groeneveld werd herkozen als voorzitter van EurECCA.

Belangrijke samenwerking
De VNC is als medeoprichter van EurECCA nauw betrokken bij deze organisatie en hecht veel waarde aan de samenwerking van de verschillende Europese cabinebonden. Zeker in deze uitdagende tijd voor de luchtvaart is samenwerking belangrijk en is het VNC motto ‘Samen Sterk’ ook van toepassing buiten onze landsgrenzen. De VNC was dan ook met een sterke delegatie bij de conferentie aanwezig, waaronder voorzitter Chris van Elswijk, vicevoorzitter Cas Voskuyl en penningmeester Roberto Tunzi.

Meer informatie kun je vinden op de website van EurECCA: http://www.eurecca.eu/

VNC bestuur


Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA