• home
  • Actueel
  • VNC dagvaardt ook het bestuur van het Pensioenfonds

VNC dagvaardt ook het bestuur van het Pensioenfonds

4 okt. 2016

Half september heeft de VNC de directie van KLM gedagvaard. De VNC is van mening dat KLM eenzijdig de herstel systematiek van het pensioenfonds voor cabinepersoneel heeft gewijzigd. KLM was voorheen verplicht herstelpremies te betalen, maar is een overeenkomst het het bestuur van het fonds aangegaan waarin alles wordt overgelaten aan natuurlijk herstel. VNC heeft daarom nu ook het bestuur van het fonds een dagvaarding gestuurd.
Het bestuur van het pensioenfonds heeft de opdracht om de afspraken die door arbeidsvoorwaardelijke partijen worden gemaakt te vertalen naar een uitvoeringsovereenkomst. De VNC is van mening dat het bestuur dat niet correct gedaan heeft. In het afgesproken scenario wordt met geen woord gerept over natuurlijk herstel, sterker nog, het betalen van herstelpremies staat letterlijk in de tekst.

De dagvaarding aan KLM en het bestuur van het fonds wordt uitgebracht op naam van de VNC en een collega van het cabinepersoneel. De VNC heeft ervoor gekozen om dit zo te doen omdat niet alleen de afspraken met de VNC geschonden zijn, maar ook de arbeidsvoorwaarden van de individuele leden van het cabinepersoneel zijn verslechterd. 

Vandaag, dinsdag 4 oktober, vindt er een regiezitting plaats waarin besloten wordt hoe het nu verder gaat. Hoeveel tijd KLM en het fonds krijgen om te reageren en wanneer er een inhoudelijke behandeling zal plaatsvinden. Wij zijn erg teleurgesteld dat het zo ver moet komen, maar kunnen het niet over onze kant laten gaan dat er over een paar jaar misschien gekort moet worden op onze pensioenen en KLM nu 50 miljoen aan premies in haar zak steekt zonder dat daar met de VNC een afspraak over gemaakt is.

sectiebesturen KLM en KLCLees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. 

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA