• home
  • Actueel
  • VNC bij internationale conferentie cabine safety

VNC bij internationale conferentie cabine safety

13 jun. 2019
Cabin safety in de breedste zin van het woord, dat is wat aan bod komt bij de International Air Transport Association (IATA) conferentie. De deelnemers zijn cabinepersoneel van uiteenlopende luchtvaartmaatschappijen: van Finland tot Libië en van de Filippijnen tot Hawaï. Nol Visser en Annette Groeneveld waren er namens de VNC.

De conferentie van IATA in Istanboel behandelt onderwerpen als unruly passengers, vervoer voor passagiers met een handicap, empowerment van de leidinggevenden in de cabine, CRM bij inflight incidenten en nog veel meer. IATA doet aanbevelingen op deze uiteenlopende onderwerpen en brengt daarbij een Best Practices Guide uit.

Verrassende uitkomsten
Tijdens de conferentie wordt een update gegeven van de vele IATA-onderzoeken en sommige uitkomsten zijn verrassend: bijvoorbeeld het onderzoek naar hoe een geleidehond zich gedraagt tijdens een evacuatie. Wat blijkt: de hond houdt zijn of haar baas bij voorkeur in de stoel omdat evacuatie gelijk staat aan chaos en de hond is opgeleid om zijn baas voor chaos te behoeden.

Meer over deze praktijkvoorbeelden lees je in het magazine van augustus.

VNC Bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA