• home
  • Actueel
  • VNC bereikt principe akkoord met transavia over cao cabine

VNC bereikt principe akkoord met transavia over cao cabine

27 nov. 2018
Op maandag 26 november 2018 rond middernacht hebben de VNC en transavia een principe akkoord bereikt over de nieuwe cao voor cabinepersoneel.

Later deze week zullen wij alle zaken uit dit akkoord uitgebreid aan jullie toelichten.
Wij kunnen alvast melden dat er naast een structurele loonsverhoging, ook twee extra salaris-tredes zullen worden toegevoegd aan het loongebouw voor cabin attendants en pursers. Een uniek resultaat, dat in de laatste 25 jaar niet is voorgekomen! Tevens hebben wij een verbeterde winstdelingsregeling afgesproken gelijk aan grond en cockpit.

Een belangrijk onderwerp tijdens deze cao ronde was het door de leden zo gewenste ouderenbeleid. Om tot diverse inzichten te komen en te onderzoeken waar de pijnpunten lagen, heeft er vorige week nog een sessie plaatsgevonden tussen VNC-leden en transavia. Tijdens deze sessie zijn er goede stappen gezet om tot een oplossing te komen voor dit complexe onderwerp.

Grote wens was ook om de vakantie eerder aan te kunnen vragen en gehonoreerd te krijgen. Ook op dit onderwerp heeft de VNC een positieve ontwikkeling bewerkstelligd.

De komende dagen meer nieuws over het cao principe akkoord cabine, met ook meer details over de informatiesessies en het stemproces.

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA