VNC bereikt cao principeakkoord met KLC

11 nov. 2022
De VNC heeft een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao voor het KLC cabinepersoneel. Na een uitvoerige onderhandelingsperiode, waarin loon het grootste een obstakel bleek, is ook op dat punt overeenstemming bereikt. Het KLC Sectiebestuur heeft zich hard gemaakt om het door ons gedane voorstel op loon binnen te halen. Dit principeakkoord is een totaalpakket, waarmee we verbeteringen hebben afgesproken op een aantal financiële componenten, de WRR, grip op het rooster, de IPB-regeling en diverse andere afspraken.

Als VNC hebben we altijd een duidelijk standpunt ingenomen: zowel op loon als binnen de WRR moeten stappen gemaakt worden ten gunste van het KLC cabinepersoneel, Dat heeft, ondanks dat het een lang proces was, tot een goed resultaat geleid. Met diverse financiële afspraken heeft het KLC Sectiebestuur ervoor gezorgd dat leden zo hoog mogelijk beloond worden. Onder andere de 6% loonsverhoging met een bodem van €80,- is daarin een goed resultaat als je het vergelijkt met andere afgesproken cao’s binnen Nederland. Daarnaast hebben we verscheidene afspraken gemaakt over de WRR, waarmee onder andere sneller vrije tijd opgebouwd kan worden en er meer grip op roosters gecreëerd wordt. Aansluitend zijn er nog afspraken gemaakt over de IPB-regeling en een aantal andere onderwerpen.

In deze infographics (klik hier) kun je per onderdeel zien wat de afspraken inhouden. Deze zijn onderverdeeld in ‘Financieel’, ‘WRR’ en ‘Overige punten’.

Laat je informeren
De input van jullie als leden, saamhorigheid en daadkrachtig onderhandelen hebben geleid tot het resultaat dat nu is bereikt, een resultaat dat het KLC-korps verdient.

Volgende week zullen we meerdere infosessies houden om de inhoud en het proces van het principeakkoord verder toe te lichten. We vinden het belangrijk dat jullie hierover geïnformeerd worden en horen graag jullie vragen en opmerkingen.
Op vrijdag 18 november zul je een digitale stemlink ontvangen om daarmee je weloverwogen stem over het principeakkoord uit te kunnen brengen. De stemming zal op 23 november om 10:00 uur sluiten.

Daarnaast zullen we op 13 december van 14:00-15:00 uur weer een digitale Sectievergadering voor onze leden houden. Je kunt je via deze link opgeven voor een infosessie en/of de Sectievergadering.

Mochten jullie naar aanleiding van bovenstaande inhoud al vragen hebben of kun je niet bij een van de infosessies zijn, we beantwoorden graag je vragen via de mail of telefonisch.

Graag tot op één van de infosessies!

Cas Voskuyl, Luc van der Eijk & Jeffrey Ouwehand
KLC Sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl -020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA