• home
  • Actueel
  • VNC bereikt akkoord over detachering KLM-ers bij KLC

VNC bereikt akkoord over detachering KLM-ers bij KLC

3 jul. 2020
Vandaag heeft KLM met het KLM sectiebestuur van de VNC en andere bonden een akkoord bereikt over detachering van KLM CA’s naar KLC voor de periode van één jaar.

De detachering zal van start gaan vanaf de winterdienstregeling 2020, die eind oktober ingaat. De afgelopen dagen zijn er logischerwijs veel vragen en zorguitingen van KLC-leden geweest m.b.t. hun baanzekerheid bij KLC en een eventueel aflopend contract. In dit bericht willen we zoveel mogelijk duidelijkheid geven over de situatie.
 
De detachering is een maatregel om boventalligheid van KLM-ers te minimaliseren en eventuele overtolligheid te voorkomen. In combinatie met een dreigend tekort aan cabinepersoneel bij KLC is detachering een oplossing waar het KLC sectiebestuur zich in kan vinden, omdat baanbehoud in brede zin altijd de eerste prioriteit van de VNC is. Echter, wij vinden dat dit niet ten koste mag gaan van de werkgelegenheid van onze eigen KLC-leden (lees aflopende 5-jaarscontracten in 2021).
 
Voorstel voor interne vacature
Naast de detachering gaat KLC ook een interne vacature openstellen om de tekorten aan te vullen. Iemand die zich opgeeft voor de detachering kan wellicht ook in aanmerking komen voor de interne vacature, mits hij/zij dat natuurlijk wil.
Omdat wij nadrukkelijk van mening zijn dat ook een interne vacature niet ten koste mag gaan van het huidige personeelsbestand van KLC, heeft het KLC sectiebestuur van de VNC al eerder aangedrongen op overleg. Een overleg waarin we duidelijkheid zouden krijgen over eventuele gevolgen van het openstellen van een interne vacature en tevens afspraken kunnen maken over hoe we de KLC CA met een aflopend 5-jaarscontract in 2021 zoveel mogelijk zekerheid kunnen bieden.
 
We kunnen niet genoeg benadrukken dat baanzekerheid van KLC’ers met een aflopend 5-jaarscontract één van onze belangrijkste prioriteiten is, wij blijven ons daar hard voor maken.

 
KLC Sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA