VNC acties bij KLM

11 okt. 2016

Vorige week is er in de KLM Ledenraadsvergadering uitgebreid gesproken over de voorgenomen -1 ca maatregel. Eén ding is duidelijk geworden: de maat is vol. Veel leden van de VNC zijn BOOS op KLM! Boos genoeg om actie te ondernemen tegen de zoveelste schoffering vanuit de directie.
De VNC heeft eindeloos geprobeerd om via overleg en redelijkheid tot een compromis te komen maar bij KLM draait een dialoog telkens uit op een monoloog met eenzijdige dictaten en beslissingen.

KLM dialoog is een monoloog
KLM blijft bommen droppen bij het cabinepersoneel. Na het KLC debacle; het redden van de zomerproductie vorig jaar; het eenzijdig wijzigen door KLM van onze pensioenovereenkomst; het droppen van de ‘visie’-bom die op geen enkele manier recht doet aan de inzet en staat van dienst van het korps en als klap op de vuurpijl: de door KLM aangekondigde -1 ca maatregel is de druppel die de emmer doet overlopen. De tijd van praten lijkt bij KLM voorbij en er rest ons helaas weinig anders dan de tijd voor actie te laten aanbreken. De ramkoers van deze directie is onbegrijpelijk en het gebrek aan respect voor haar personeel ontoelaatbaar. Men wenst niet te luisteren naar redelijkheid en de vele kritische en bezorgde geluiden vanuit het korps. Als woorden niet helpen, rest ons niets anders dan daden!

Acties om te beginnen
Wij zetten alles op alles om met onze acties de passagiers en de operatie zo lang mogelijk buiten schot te houden. We hebben de eerste stap gisteren ingezet: het zogeheten ‘motiveren’ van vluchten door de VNC (compensatie van KLM aan cabinepersoneel voor het overschrijden van de CAO) is duurder gemaakt. Kortom: er worden meer compensatiedagen geëist bij het overschrijden van onze cao bij verstoringen etc.

Verspreid het actielogo
Bijgaand vind je een actielogo dat zich hopelijk als een olievlek zal verspreiden. Wat kan jij doen om ons te helpen? Verspreid het actielogo via social media als Facebook, Twitter, Whats app, Yammer (maak er je profielfoto van!). Wij zullen ook via onze communicatiekanalen het actielogo inzetten. Vanaf vrijdag gaan we flyeren en delen we het actielogo op stickers uit. Wil je meedoen? Graag! Meld je aan via secretariaat@vnconline.nl, dan sturen wij de shifts en informatie hieromtrent toe. 

Wat willen we met acties bereiken

het absurde en onzalige -1 CA plan ogenblikkelijk van tafel
overleg over de pensioenkwestie dat zal leiden tot een gepast akkoord
geen directieve en eenzijdige maatregelen maar fatsoenlijke Cao- onderhandelingen


De VNC roept alle cabinecollega’s op om bovenstaande  acties - en indien nodig vervolgacties - te ondersteunen en er actief aan mee te doen. We zullen jullie steeds informeren over de stand van zaken en mogelijk volgende acties. 

Laat je zien en horen, het gaat om JOUW toekomst: Samen Sterk VNC!

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA