• home
  • Actueel
  • Vliegende Hollanders – Nieuwe dramaserie over ontstaan Nederlandse luchtvaart

Vliegende Hollanders – Nieuwe dramaserie over ontstaan Nederlandse luchtvaart

9 okt. 2019
Terwijl KLM haar 100e verjaardag viert wordt er druk gewerkt aan de opnames van een nieuwe televisieserie over de begindagen van de commerciële luchtvaart in Nederland: Vliegende Hollanders.

Centraal staan de twee ‘godfathers of Dutch aviation’: vliegtuigbouwer Anthony Fokker en oprichter van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij Albert Plesman. Deze heren, respectievelijk gespeeld door Fedja van Huêt en Daan Schuurmans, waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om Nederland tijdens het Interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.
 
Een delegatie van de VNC was enkele weken geleden te gast op de set in Rotterdam en waande zich in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Mocht je het leuk vinden om zelf een kijkje te nemen, er worden nog figuranten gezocht: in Arnemuiden op 14, 15, 16 en 17 oktober en in Utrecht op 29 oktober. Voor meer informatie hierover kun je mailen naar info@figuratie.nu

De achtdelige serie is naar verwachting in het najaar van 2020 te zien bij AVROTROS op NPO 1.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA