• home
  • Actueel
  • Visuele effecten in dramaserie Vliegende Hollanders

Visuele effecten in dramaserie Vliegende Hollanders

4 mrt. 2020
In het najaar van 2020 start een nieuwe dramaserie op NPO 1: Vliegende Hollanders, over de begindagen van de Nederlandse commerciële luchtvaart. Fedja van Huêt en Daan Schuurmans spelen de hoofdrollen van vliegtuigbouwer Anthony Fokker en oprichter van KLM Albert Plesman.

De achtdelige serie is naar verwachting in het najaar van 2020 te zien bij AVROTROS op NPO 1. De opnames zijn inmiddels gemaakt en nu is het traject van visuele effecten ingegaan.

Fictie en realiteit
Om de beelden uit de beginjaren (vanaf 1919) realistisch te maken, wordt namelijk van alles aan technieken uit de kast getrokken. In sommige shots hoort bijvoorbeeld het beeld van een vliegende Uiver, maar dat specifieke model vliegt niet meer rond. Er worden daarom 3D-toestellen nagebouwd die middels visuele effecten de gewenste animaties opleveren. Of er zitten juist elementen in de shots die niet in het beeld thuishoren, die worden dan verwijderd. Voor de liefhebbers <klik hier> een kijkje in de keuken van visuele kunsten in de dramaserie over de luchtvaart.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA