Vervolg KLM Cao-onderhandelingen

5 mrt. 2015

Woensdag 4 maart hebben de cabinebonden en KLM elkaar gesproken tijdens een vervolg van de cao-onderhandelingen. KLM heeft vorige keer een cao-voorstel gepresenteerd waarin zij naar haar mening de bonden wat tegemoet is gekomen. KLM verwachtte tijdens dit overleg van de cabinebonden
Woensdag 4 maart hebben de cabinebonden en KLM elkaar gesproken tijdens een vervolg van de cao-onderhandelingen.


KLM heeft vorige keer een cao-voorstel gepresenteerd waarin zij naar haar mening de bonden wat tegemoet is gekomen. KLM verwachtte tijdens dit overleg van de cabinebonden een reactie op haar laatste voorstel.

VNC en UNC hebben gezamenlijk gereageerd op KLM's voorstel. Hierbij heeft VNC haar kernpunten helder en duidelijk geformuleerd naar KLM: om te weten waar we de mogelijke arbeidsvoorwaardelijke concessies voor doen, willen we van KLM een goed onderbouwd businessplan ontvangen en we willen o.a. ook een passende loonparagraaf. We hebben KLM nogmaals duidelijk gemaakt dat  we een constructieve discussie willen voeren waarbij we bereid zijn om arbeidsvoorwaardelijke concessies te doen. Belangrijke voorwaarde is dat we daar ook wat voor terugkrijgen. Er moet een balans zijn en deze hebben we nog niet gezamenlijk gevonden.

KLM's snelkookpan
Volgende week gaan we weer verder praten. Er staan twee dagen gepland voor het vervolg van de onderhandelingen. We realiseren ons dat we nu niet veel op inhoud melden. Om de inhoudelijke voorstellen nu hier te bespreken, helpt niet in het proces. Wij hopen dat jullie dat begrijpen. Nogmaals, we gaan voor zorgvuldigheid en een constructief gesprek en laten ons hierbij niet onder druk zetten, ook al laat KLM de snelkookpan tot een immens kookpunt komen.

KLM sectiebestuur

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA