Versoepelingen ook voor testbeleid crew

3 jun. 2021
Na het recent verlossende bericht over geen gedwongen ontslagen bij KLM cabinecollega’s, is er ook positief nieuws te melden over het corona testbeleid. Sinds 1 juni is de Nederlandse wet- en regelgeving voor het testen van vliegend personeel erg verruimd wat betekent dat de verplichte antigeentest voor een groot aantal bestemmingen is komen te vervallen.

Er gelden momenteel enkele uitzonderingen:
 
De antigeentest is nog wel noodzakelijk voor vertrek en aankomst naar en vanuit bestemmingen die door
Nederland als ‘hoogrisicogebied’ of ‘zeer hoogrisicogebied’ (*) aangeduid zijn;
Voor een aantal bestemmingen geldt nog een PCR testverplichting vanuit het land zelf, momenteel zijn dat
KGL, EBB, LOS, GIG en GRU.
Sommige landen kunnen zelf ook nog de verplichting hebben dat crewleden getest moeten worden
voordat zij naar dit land kunnen vliegen. Voor Europa is dat nu alleen Oostenrijk. Daarbij hoef je alleen te testen als je vertrekt vanaf Amsterdam en niet meer bij terugkomst.

Respect voor jullie extra medewerking
Ruim een jaar is er door corona en alle gevolgen van dien een enorm beroep gedaan op extra medewerking van alle cabinecollega’s. Hiervoor hebben wij veel respect! We zijn dan ook blij dat met deze versoepelingen het aan- en afmeldproces voor een flink aantal bestemmingen wordt vereenvoudigd en minder tijd in beslag neemt.
We blijven alle gebeurtenissen rondom dit onderwerp scherp in de gaten houden want de informatie kan dagelijks veranderen. Voor de officiële regels en instructies verwijzen we naar de mediakanalen van de overheid en de werkgever.

VNC bestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Belangen-behartiging

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA