Verslag Regulieroverleg Transavia

6 feb. 2015

Afgelopen maandag heeft de VNC weer een regulier overleg met Transavia gehad. Hierbij een kort verslag. IFEZoals jullie wellicht gemerkt hebben, is het Inflight Entertainment System (IFE) al uit 11 toestellen verwijderd. Eind februari zal dat bij nog eens vier toestellen het geval zijn
Afgelopen maandag heeft de VNC weer een regulier overleg met Transavia gehad. Hierbij een kort verslag.


IFE
Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, is het Inflight Entertainment System (IFE) al uit 11 toestellen verwijderd. Eind februari zal dat bij nog eens vier toestellen het geval zijn. Als alternatief voor de passagier is er een speciale app ontwikkeld waar men, in eerste instantie gratis, door middel van het boekingsnummer een film of entertainment programma kan downloaden. De passagier zal hier ongeveer 10 dagen van tevoren op worden geattendeerd door middel van de pre-departure mails.

Het bandje met de ingesproken demospeech zal, wanneer alles naar wens gaat, rond 1 maart aan boord komen. Houd transnet in de gaten voor verdere ontwikkelingen omtrent dit onderwerp.

Gewijzigd handbagagebeleid
Vanaf 14 februari gaat het handbagagebeleid weer iets veranderen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen gegarandeerde handbagage (past onder de stoel) en handbagage dat alleen in de bagagevakken past. In het laatste geval kan het zijn dat deze handbagage bij ruimtegebrek in het ruim moet worden vervoerd. Beide soorten krijgen een andere kleur label. Aankomende vrijdag zal hier meer over worden gecommuniceerd via transnet.

HID en ini's
De collega's die in maart weer terug in dienst komen zijn allemaal benaderd door Transavia. Vanaf deze week zullen ook de re-entry's van april worden ingedeeld en zullen mensen hiervan op de hoogte worden gesteld.

Vooralsnog staan er 3 initials gepland die eind maart, begin april zullen beginnen. Transavia is zeer tevreden over de nieuwe selectieprocedure en de selecteurs die nauw samenwerken met Unique.

Nieuw uniform
De meeste mensen zijn zeer enthousiast over het nieuwe uniform. Vanaf deze week zullen de uniformvoorschriften worden geschreven. Nog een klein tipje, de nieuwe wing hangt bij Sodexo op de paspop...

Evaluatie RTM/EIN sneeuw op 27 december
De collega's die deze bewuste zaterdag op Eindhoven of Rotterdam moesten melden snappen direct wat we bedoelen. Het liep niet geheel volgens plan op beide luchthavens. Transavia heeft met zowel Rotterdam AirPort als Eindhoven AirPort geconstateerd dat zowel het materiaal als de mankracht op deze dag niet was zoals Transavia het graag wil zien. Een toelichting op de problemen van het de-icen van de toestellen is terug te vinden op Transnet, Cockpit View, bericht van de divisie op 31 januari.

Transavia zal nog met beide luchthavens in gesprek gaan over eventuele investeringen in de toekomst in meer of beter materiaal.

Heb je naar aanleiding van dit verslag nog vragen/opmerkingen? Dan horen we het graag via sectiebestuur.transvavia.com@vnconline.nl.

Sectiebestuur transavia.com

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA