• home
  • Actueel
  • Verslag Regulier overleg transavia.com 7 juli

Verslag Regulier overleg transavia.com 7 juli

8 jul. 2014

Afgelopen maandag heeft de VNC weer het 6 wekelijks regulier overleg met transavia.com gehad. Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Bij deze een samenvatting van hetgeen dat besproken is. Parkeerpas P30/P40 voor Eindhoven en Rotterdam crew Eindhoven en Rotterdam crew komen door de
Afgelopen maandag heeft de VNC weer het 6 wekelijks regulier overleg met transavia.com gehad. Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Bij deze een samenvatting van hetgeen dat besproken is.


Parkeerpas P30/P40 voor Eindhoven en Rotterdam crew
Eindhoven en Rotterdam crew komen door de 80%-20% regeling veel minder op Amsterdam, maar betalen wel hetzelfde bedrag als Amsterdammers voor de pas. Daarom heeft de VNC heeft voor hen een korting voorgesteld. Transavia antwoordde dat deeltijders en oproepkrachten (die ook minder gebruik maken van de pas) hetzelfde bedrag betalen, en dat voor Eindhoven- of Rotterdam-crew geen uitzondering kan worden gemaakt.

Kamers Veldhoven 
We zijn alweer een tijdje over naar het NH Koningshof in Veldhoven. Vooral in het begin heeft de VNC diverse klachten/vragen binnengekregen over de kamers, die niet zouden voldoen aan de cao-eisen. Inmiddels zijn er diverse aanpassingen aan de kamers gedaan en moeten ze allemaal in orde zijn. Mocht je tijdens een stop in dit hotel toch nog ergens tegenaan lopen, meld het dan bij ons, maar ook bij crew support, zodat er direct actie kan worden ondernomen.

Eindhoven-pas
Wanneer je 'single' vanuit Amsterdam naar Eindhoven als aanvulling van de crew wordt opgestuurd, kun je bij crew support een Eindhoven-pas ophalen. Voor Rotterdam-crew moet daarvoor nog een oplossing worden gezocht. Zodra die is gevonden laten we het de betrokkenen weten.

IPB-regeling en deeltijd 25% vliegen
Er schijnt nog wat onduidelijkheid te zijn bij deeltijders die 25% vliegen en IPB'en met bijvoorbeeld KLM. De regeling is ongeveer twee jaar geleden aangepast en terug te vinden op transnet. Er is geen onderscheid meer. Mocht je bij My ID-travel tegen problemen aanlopen, bijvoorbeeld dat je alleen met HV kunt IPB'en, neem dan contact op met Martijn Tillema.

Rotterdam based crew
In de maanden juli en augustus zullen er vier toestellen op Rotterdam gestationeerd staan in plaats van vijf. Het kan daardoor gebeuren dat er deze maanden meer op Amsterdam moet worden aangemeld.

Binnenkort gaat de VNC in gesprek met transavia.com om te zien op welke termijn we het cao-traject kunnen vervolgen. Even geduld nog!

Heb je vragen of opmerkingen? Mail ze dan naar sectiebestuur.transavia.com@vnconline.nl.

Angela Visser
Sectiebestuur transavia.com

 

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA