• home
  • Actueel
  • Verslag Regulier overleg transavia.com 20 januari 2014

Verslag Regulier overleg transavia.com 20 januari 2014

21 jan. 2014

Afgelopen maandag heeft de VNC weer het 6 wekelijks overleg met transavia.com gehad. Daarbij is bijvoorbeeld de productie voor aankomende zomer bekend gemaakt.
Afgelopen maandag heeft de VNC weer het 6 wekelijks overleg met transavia.com gehad. Daarbij is bijvoorbeeld de productie voor aankomende zomer bekend gemaakt. Deze zomer zal transavia.com met 36 toestellen gaan vliegen. Er komt een -800 bij op Rotterdam, wat betekent dat er in april nog enkele contracten uitgedeeld zullen worden.

De re-entry's zullen snel van start gaan en eind februari zullen ook de eerste ini's weer van start gaan. Zoals het er nu naar uit ziet zullen er ook een aantal éénbanders op transitie gaan.

De VNC heeft ook vragen gesteld over de vele verzoeken tot bewilliging die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Redenen hiervan zijn de extra verkoop van Egypte vluchten van de touroperator, extra drukte rondom kerst en oud&nieuw, ziekte (vooral voor stops). transavia.com heeft aangegeven dat er niet meer uitvraag is geweest dan normaal in dezelfde periode, echter is het nu via Facebook en sms meer zichtbaar voor iedereen dan in het verleden.

De dubbele vluchten blijven ons allemaal ook flink bezig houden. Het wordt als zwaar ervaren, zeker omdat de vluchten terug blijven komen op de roosters. Omdat het vaak om vluchten gaat die korter dan 10 uur gepland op het rooster zijn, kunnen deze terug blijven komen. Het heeft wel de aandacht van transavia.com. Ze zijn voor de zomerperiode aan het bekijken hoe het anders gepland kan worden. Mochten jullie roosters tegenkomen waarbij het wel erg veel lijkt te worden of twijfelt of het allemaal wel kan/mag, dan wil de VNC deze graag ontvangen.

Wat ons ook bezig blijft houden is de handbagage. Het probleem is nog steeds niet opgelost en de VNC heeft ook al verontruste berichten ontvangen, hoe moet dat straks vanaf 1 april wanneer er op de chartervluchten dezelfde bagageregels gaan gelden, als nu op de lijndiensten?!? Er is een werkgroep binnen transavia.com die alles zal onderzoeken, afwegen en bekijken. Mocht je hier ideeën over hebben, mail deze dan naar ons dan zorgen wij dat het bij de desbetreffende afdelingen terecht zal komen.

Mocht je nog vragen/opmerkingen hebben, dan kun je deze mailen naar sectiebestuur.transavia.com@vnconline.nl

Sectiebestuur transavia.com

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA